kod bledu z vag
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Masz gaz? Spalanie w normie? Dziwne, ale co ostatnio nie podłącze samochodu z gazem, to właśnie w 90% wywala ten błąd, i to na benzynie oczywiście. Coś mi się wydaje, że mimo wszystko mają na to wpływ niektóre sterowniki gazu. Być może się mylę, to tylko taki wniosek na podstawie obserwacji. Bo zakładając że spalanie jest w normie, wszystko chodzi jak trzeba, to wydaje mi się że błąd jest po prostu "wirtualny".
ex BvLin3K
-
- Mały gagatek
no wlasnie mam gaz, spalanie w normie tylko rzuca silnikiem - obroty w porzadku nimi nie rzuca tylko wlasnie silnikiemmetju pisze:Masz gaz? Spalanie w normie? Dziwne, ale co ostatnio nie podłącze samochodu z gazem, to właśnie w 90% wywala ten błąd, i to na benzynie oczywiście. Coś mi się wydaje, że mimo wszystko mają na to wpływ niektóre sterowniki gazu. Być może się mylę, to tylko taki wniosek na podstawie obserwacji. Bo zakładając że spalanie jest w normie, wszystko chodzi jak trzeba, to wydaje mi się że błąd jest po prostu "wirtualny".
Mi wyskakuje ten sam błąd.
Odłąnczyłem sonde i jest to samo.
Odkręciłem mase sondy i dalej ten sam błąd.
Nie wiem czy wymieniać sonde bo jak znowu będzie ten sam problem to lipa :/
Autko też zagazowane więc może ten gaz jest przyczyna?
Na 4 maja jestem umowiony na regulacje gazu wiec przy okazji zapytam o ta sonde moze cos beda wiedzieli.
Odłąnczyłem sonde i jest to samo.
Odkręciłem mase sondy i dalej ten sam błąd.
Nie wiem czy wymieniać sonde bo jak znowu będzie ten sam problem to lipa :/
Autko też zagazowane więc może ten gaz jest przyczyna?
Na 4 maja jestem umowiony na regulacje gazu wiec przy okazji zapytam o ta sonde moze cos beda wiedzieli.
Niestety w temacie gazu nie jestem specjalistą, ale zetknąłem sie już na tym forum z tym, że ten bład wyskakuje w zagazowanych silnikach. Więc poszukaj po forum bo coś może znajdziesz (wpisz może do wyszukiwarki ten nr błedu)fasterfast pisze:no wlasnie mam gaz
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
-
- Mały gagatek