Mam problem golf III, rok 1995 ,silnikVZG Mono wtrysk,inst.Lpg
Problem dotyczy palenia na benzynie, na gazie jest OK!!,natomiast na paliwie nie zapala a jak juz zapali to szarpie i zaraz gasnie.Wszystko było dobrze dopuki przez przypadek nie zrobiłem zwarcia do masy takim pojedyńczym kabelkiem który wchodzi do kolektora ssacego.Od tamtej pory zaczeły się problemy z paleniem na benzynie.Robiłem mu kilka razy reset ,po resecie zapalał ale po kilku zapaleniach problem powraca.Podłączyłem go pod vaga wykrył dwa błędy 523 i 515.
Pomóżcie jesli możecie i jeszcze jedno jaka jestrola tego kabelek którym zrobiłem zwarcie i czy ma on bezposredni wpływ na palenie na benzynie.Za każdą pomoc będe bardzo wdzieczny.
od Quatro7: uprzejmie prosi się o precyzowanie tamatów
[mkIII] Nie pali na benzynie, na gazie idealnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
komputer gazowy masz??
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
tak mam.Dzisiaj odpiełem wtyczkęk cztero pinową która zasila wtryskiwacz i co się okazało trzy przewody wyrwana były z wtyczki jaden tylko ten czwarty był podłączony natomiast reszta raz łączyła raz nie.Problem polega na tym że nie wiem który kabelek z którym pinem połaczyć .Wiem tylko że żułto-czarny to 4-pin ,bo tylko on został na miejscu.
Pozostałe przewody to:fiioletowy,biało-fioletowy,brązowy.
Jesli mógby ktos podesłać jakąś instrukcje gdzie który wetknąć
to będę bardzo wdzieczny.Mógłbym podejzeć w innym aucie ale nikt ze znaiomych nie posiada tego modelu golfa.Za pomoc z góry dziekuje
Pozostałe przewody to:fiioletowy,biało-fioletowy,brązowy.
Jesli mógby ktos podesłać jakąś instrukcje gdzie który wetknąć
to będę bardzo wdzieczny.Mógłbym podejzeć w innym aucie ale nikt ze znaiomych nie posiada tego modelu golfa.Za pomoc z góry dziekuje