Pozdrooo
Golf Mk3 - jak rozebrać lusterka boczne ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Razal
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Golf Mk3 - jak rozebrać lusterka boczne ??
Jak w temacie - chcę odnowić lusterka boczne, a w zasadzie te pastikowe nakładki na nich bo tylko to jest w kolorze nadwozia - ktoś może to rozbierał ??? Jak się za to zabrać ?? Ja narazie się boję żeby coś nie połamać ...
Pozdrooo
Pozdrooo
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
Musisz najpierw wyjac wklad lusterka, inaczej polamiesz zaczepy kapy...
Po wyjeciu wkladu zatrzaski bedziesz mial jak na dloni.
Jak wyjac wklad ? Przeczytaj dokladnie ten temat - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=44173
Mowa o VW Passat, ale w wkald wyjmuje sie tak samo...
Po wyjeciu wkladu zatrzaski bedziesz mial jak na dloni.
Jak wyjac wklad ? Przeczytaj dokladnie ten temat - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=44173
Mowa o VW Passat, ale w wkald wyjmuje sie tak samo...
Zrob tak jak zrobil kolega Goofi - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=406763
[ Dodano: Sob Kwi 29, 2006 16:00 ]
Jesli masz elektrycznie sterowane to bedzie trzeba jeszcze odlaczyc przewody od wkladu (podgrzewanie)...
[ Dodano: Sob Kwi 29, 2006 16:00 ]
Jesli masz elektrycznie sterowane to bedzie trzeba jeszcze odlaczyc przewody od wkladu (podgrzewanie)...
- Razal
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Zrobione :)
Odkręciłem całe lusterka bo prawe i tak mam do wymiany (już zakupiłem:)) - jeśli chodzi o tą kapę to da się to ściągnąć z zatrzasków nawet bez zdejmowania wkładu lustra
- trzeba mieć sprytny śrubokręcik i trochę pogimnastykować samo lustro - kilka ruchów żeby odpiąć spinki i wychodzi kapa bez problemów - podważanie śrubokrętem z zewnątrz na 100% uszkodzi zatrzaski i wtedy trzeba kupić NEU
... Najpierw zmatowałem plastik papierem z grubszym ziarnem, potem poszedł podkład, matowanie wodnym papierem (drobne ziarno), baza czarna i oczywiście clara na koniec - jutro jeszcze polerowanko i zakładam lustra w kolorze nadwozia
Zrobie fotki to się pochwale jak wyszło
Dzięki za dobre rady i pozdroo
Zrobie fotki to się pochwale jak wyszło
Dzięki za dobre rady i pozdroo
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
No to gratulujeRazal pisze:Odkręciłem całe lusterka bo prawe i tak mam do wymiany (już zakupiłem:)) - jeśli chodzi o tą kapę to da się to ściągnąć z zatrzasków nawet bez zdejmowania wkładu lustra
Nie pomysl, ze wale teraz kit, ale tez kiedys zdjalem bez zdejmowania wkladu, trzeba do tego troche wprawy. Na pierwszy raz latwiej jest zdjac kape po wyjeciu wkladu...
- Razal
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
hehinek01 pisze:No to gratulujeRazal pisze:Odkręciłem całe lusterka bo prawe i tak mam do wymiany (już zakupiłem:)) - jeśli chodzi o tą kapę to da się to ściągnąć z zatrzasków nawet bez zdejmowania wkładu lustra
Nie pomysl, ze wale teraz kit, ale tez kiedys zdjalem bez zdejmowania wkladu, trzeba do tego troche wprawy. Na pierwszy raz latwiej jest zdjac kape po wyjeciu wkladu...