USuniecie SERVISU na wyswietlaczu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
USuniecie SERVISU na wyswietlaczu
Witam. Mam sluzbowego SEATA Leona 1.6 benz. Oczywiscie skonczyla sie gwarancja, a mi na wyswietlaczu wyskoczyl napis "SERVICE". Wiem ze leon jest niczym innym jak VW GOLF, czy moze mi ktos podpowiedziec jak skasowac ten napis na liczniku. Z gory dziekuje.
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Najprosciej bedzie chyba usunac usterke ktora on sygnalizuje... przykro mi to pisac ale to jest wlasnie mentalnosc polakow... jak zrobic zeby kontrolka nie swiecila... tak jest z olejem, woda, servicem, abs... a to ze cos jest spierd.... to juz malo istotne... a jak jakis czujnik ma przebicie? skasujesz kontrolke pojezdzisz chwile i wyrzucisz auto na zlom bo ci cala elektryke za 10000 zl spali... nie prosciej wysuplac te 100zl zeby cie ktos podpial do kompa i powiedzial co sie dzieje? moze to cos powaznego?
1. Wcisnąć i przytrzymać prawy przycisk(na desce rozdzielczej) ,
2. Włączyć zapłon,
3. Przycisk prawy obrócić w prawo i przytrzymać 1 sekundę,
4. Wskazanie zostanie skasowane,
5. Zwolnić przycisk ,
6. Wyłączyć zapłon
cała procedura
2. Włączyć zapłon,
3. Przycisk prawy obrócić w prawo i przytrzymać 1 sekundę,
4. Wskazanie zostanie skasowane,
5. Zwolnić przycisk ,
6. Wyłączyć zapłon
cała procedura
[url=http://www.userbars.com/][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/7/vw.gif[/img][/url]
Czlowieku jaka usterka ??? SERVICE znaczy ze trzeba stawic sie w ASO na wymiane oleju, lub obowiazkowy przeglad...KamilW pisze:Najprosciej bedzie chyba usunac usterke ktora on sygnalizuje... przykro mi to pisac ale to jest wlasnie mentalnosc polakow... jak zrobic zeby kontrolka nie swiecila... tak jest z olejem, woda, servicem, abs... a to ze cos jest spierd.... to juz malo istotne... a jak jakis czujnik ma przebicie? skasujesz kontrolke pojezdzisz chwile i wyrzucisz auto na zlom bo ci cala elektryke za 10000 zl spali... nie prosciej wysuplac te 100zl zeby cie ktos podpial do kompa i powiedzial co sie dzieje? moze to cos powaznego?
Oczywiscie nie jest to obowiazek tymbardziej jak kolega c-kozi wyzej pisze - skonczyla sie gwarancja. To jak skasowac inspekcje pisza nawet w instrukcjach aut..
c-kozi, jesli masz jeden przycisk to powinno byc tak jak pisze GTomek
biza/Cordoba 1999 >
Leon 2000 >
Toledo 2000 >
Wcisnąć i przytrzymać przycisk [A]
Włączyć zapłon.
Przycisk [A] obrócić w prawo i przytrzymać 1 sekundę.
Wskazywanie zostanie skasowane.
Zwolnić przycisk [A].
Wyłączyć zapłon.
Jesli nie idzie to znaczy ze mozesz miec Longlife, wtedy mozna skasowac tyklo VAG'iem.
nie ma. Bynajmniej tak mowia nasi mechanicy ktozy go servisuja.
Poprostu powiedzieli ze nie wiedza jak to zrobic bez kompa.
a ja jak jezdzilem tak jezdze. zadna dodatkowa kontrolka sie nie swieci. Ja mysle ze tu chodzilo o olej. Bo juz byl na niego czas, a tak jak pisalem olej wymienili i nic pozatym.
DZIEKI
Poprostu powiedzieli ze nie wiedza jak to zrobic bez kompa.
a ja jak jezdzilem tak jezdze. zadna dodatkowa kontrolka sie nie swieci. Ja mysle ze tu chodzilo o olej. Bo juz byl na niego czas, a tak jak pisalem olej wymienili i nic pozatym.
DZIEKI
W starszyl autach wymiany oleju i przeglady (male, duze) byly rozgraniczone - OEL/OIL - IN01/INO2, INSP...c-kozi pisze:a ja jak jezdzilem tak jezdze. zadna dodatkowa kontrolka sie nie swieci. Ja mysle ze tu chodzilo o olej. Bo juz byl na niego czas, a tak jak pisalem olej wymienili i nic pozatym.
Pozniej bylo tylko SERVICE, a o co dokladnie chodzi to juz ASO ma wiedziec
Pozdrawiam.