hamulce golf 2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
hamulce golf 2
witam.mam problem z lewym tylnym hamulcem w moim golfie mk2 z 1985 roku.pojechałem na przegląd i mi nie pobili bo wogóle hamulców na ww. kole nie mam.wcześniej zaopatrzyłem się w nowe przewody, cylinderek, szczęki więc pełen nerwów i bez zapału zabrałem się za naprawę.wymieniłem wszystko od pompki po szczęki.sprawdzałem na sucho hamulec, łapie więc dzisiaj na przegląd i znowu zonk.hamulec łapie ale bardzo słabo.chyba jest dobrze odpowietrzony więc proszę o inne propozycje usterki. pozdrawiam
hamulce golf 2
Koelgo a w jakim stanie masz tarcze i klocki ? Ja tez taka przygodę miałem a później doszedłem do wniosku że tarcza do du...y a klocków brak
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
hamulce golf 2
opixx, spróbuj naciągnąć tzw. "samoregulator", da się to zrobić bez ściągania bębna. Trzeba przez otwór śruby koła jakimś cienkim śrubokrętem lub szpikulcem pociągnąć w dół klin kasujący luz na rozpieraku szczęk:
Przed tą operacją należy poluzować linki na rączce hamulca ręcznego. Jak klin nie będzie chciał się ruszyć, to niech ktoś naciśnie na pedał hamulca, wtedy szczęki się rozsuną i powinien pójść lekko.
Poza tym hamulec zaraz po wymianie nie ma jeszcze pełnej sprawności, okładziny szczęk muszą się odpowiednio dotrzeć do bębna.
Przed tą operacją należy poluzować linki na rączce hamulca ręcznego. Jak klin nie będzie chciał się ruszyć, to niech ktoś naciśnie na pedał hamulca, wtedy szczęki się rozsuną i powinien pójść lekko.
Poza tym hamulec zaraz po wymianie nie ma jeszcze pełnej sprawności, okładziny szczęk muszą się odpowiednio dotrzeć do bębna.
hamulce golf 2
piori, mechanik też mówił ,że mają się dotrzeć a przeglądu pobić nie chciał.wkur..... mnie nieziemsko.dzięki wielkie kolego za poradę mam nadzieje że to pomoże