Blow off na turbo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Blow off na turbo
Witam. Czy da się w jakiś sposób przerobić turbo aby był taki efekt jak przy zakupie Blow off? Chodzi tutaj chyba o modyfikację przepustnicy ale pewien nie jestem. Po wywaleniu kata jest fajnie ale ja chcę lepiej
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ffsapher, w dieslu by zalozyc blow off trzeba sie troche pobawic i koszty zawsze przekraczaja 1kpln..
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
-
- Użytkownik
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
monopolowy, ale jest 10 pkt w skali lansu...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
co niezmienia faktu ze to w hu.. kosztuje a efekt tylko akustyczny. ale tez nie zmienia faktu ze we wrocku spora grupa z tym lata
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
Mam pytanko: czy podczas Blow off wskaźnik turbo boost( o ile ktoś ma zainstalowany) powinien wskazywać ciśnienie na minusie?
Wiec nie da się jakiegoś gwizdka do turbo dołożyć? Nie chodzi mi o standardowe miejsce na rurce z powietrzem tylko na modyfikacje przepustnicy na turbo. O tym że kosztuje to z 1kzł wiedziałem i właśnie pytam się czy nie da się tego jakoś alternatywnie zrobić, bo polak potrafi
Wiec nie da się jakiegoś gwizdka do turbo dołożyć? Nie chodzi mi o standardowe miejsce na rurce z powietrzem tylko na modyfikacje przepustnicy na turbo. O tym że kosztuje to z 1kzł wiedziałem i właśnie pytam się czy nie da się tego jakoś alternatywnie zrobić, bo polak potrafi
Bez przesady ze blowoff ponad kafla kosztuje, za 5 paczek mozna cos zmontowac i swista jak na WRC heheh
Ps. wskaznik nie pokazuje nic na minusie
Ps. wskaznik nie pokazuje nic na minusie
Ostatnio zmieniony pn lip 26, 2010 23:35 przez stopmen, łącznie zmieniany 1 raz.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
stopmen, a sterowanie??? nie opowiadaj jak nie zamontowales w dieslu zadnego ze to 500 pln bo wiecej kosztuje nawet samo sterowanie
[ Dodano: Wto Lip 27, 2010 08:41 ]
ffsapher,wskaznik pokazuje ujemne cisnienie tylko w benzynie, w dieslu nie masz przepustnicy w kolektorze wiec ujemnego nie bedzie, caly czas bedzie pokazywac jakies nadcisnienie
[ Dodano: Wto Lip 27, 2010 08:41 ]
ffsapher,wskaznik pokazuje ujemne cisnienie tylko w benzynie, w dieslu nie masz przepustnicy w kolektorze wiec ujemnego nie bedzie, caly czas bedzie pokazywac jakies nadcisnienie
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
Blow off na turbo
i turbo od tego szybcie odfrunie. Wirnik turbiny kreci sie wtedy znacznie wiecej. Tak go wyhamowuje top nadcisnienie w kolektorze a jak uchodzi zaworkiem to wykancza turbine.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Blow off na turbo
wesol, widac ze pojecia nie masz jak dziala blow off w dieslu:D
upuszcza tylko w tym momencie jak turbo zwalnia wiec nie ma jak odfrunac po to robi sie sterowanie, no chyba ze zrobisz nie majac pojecia jak i bez sterowania ,to sie zgodze odfruwa
upuszcza tylko w tym momencie jak turbo zwalnia wiec nie ma jak odfrunac po to robi sie sterowanie, no chyba ze zrobisz nie majac pojecia jak i bez sterowania ,to sie zgodze odfruwa
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT