hmm.. jaki motor mial ten pasek ?? bo ja właśnie rozebrałem B2 i miał inneMichaś_1977 pisze:Pojechałem na szrot gdzie można kupić wszystko za śmieszne pieniądze,a miałem tam też zaklepane zwrotnice z heblami od Passata B2
Golf mk2 wg. Michała - ARL 315KM/615Nm + CLIMATRONIC i inne wodotryski.
Moderator: G0 Karcio
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
kubcor,
Dzisiaj zbyt wiele nie narobiłem,bo mnie nawiedził pewien gadający osobnik...
Podpiąłem elektrykę do silnika,węże,no i silnik wreszcie wisi.
Odświeżyłem osłonę chłodnicy...
Pas przedni...
Przeleciałem lekko piaskiem heble i zwrotnice z grubszych pokładów rudzielca
Następnie pomalowałem je Śnieżką na rdzę w półmacie
Były też zakupy.Kupiłem 2 zestawy tarcz
Planuję wcisnąć wentyle,ale nie wiem czy warto,bo to się wiąże z małym rozszlifowaniem jarzm...nie wiem co robić...muszę się z tym przespać
CDN...
Klekotaabrams pisze:jaki motor mial ten pasek ?? bo ja właśnie rozebrałem B2 i miał inne
Przypuszczalnie mam właśnie taką,ale w poniedziałek gonię jeszcze po pompkę z wysprzęglikiem i właśnie wspomnianą pompę hamulcową z serwemslawko333 pisze:niezapomnij o pompie 22mm bo bez tego niema efektu
Dzisiaj zbyt wiele nie narobiłem,bo mnie nawiedził pewien gadający osobnik...
Podpiąłem elektrykę do silnika,węże,no i silnik wreszcie wisi.
Odświeżyłem osłonę chłodnicy...
Pas przedni...
Przeleciałem lekko piaskiem heble i zwrotnice z grubszych pokładów rudzielca
Następnie pomalowałem je Śnieżką na rdzę w półmacie
Były też zakupy.Kupiłem 2 zestawy tarcz
Planuję wcisnąć wentyle,ale nie wiem czy warto,bo to się wiąże z małym rozszlifowaniem jarzm...nie wiem co robić...muszę się z tym przespać
CDN...
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Tak też zrobiłemslawko333 pisze:moim zdaniem szkoda kombinowac, a tym bardziej ze szlifowaneim jarzm, to jest sa hamulce
Wahacz zmieniony
Chłodnica na miejscu,chłodziwo w układzie
ICek zespolony z pasem i gotowy do zamontowania
Ponadto półosie przykręcone,wspoma złożona,czyli przy silniku oprócz paru linek wszystko zrobione
A teraz coś Wam pokażę
[youtube][/youtube]
Muzyka dla mych uszu,a uwierzcie mi-bardzo tęskniłem za tym klekotem
Ostatnio zmieniony pn sie 02, 2010 06:57 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
A bo Wy niepotrzebnie kombinujecie... zwrotnice od mk3 z odkręcanymi jarzmami, tarcze od G60 i zaciski od mk3 GTI i macie hamulce bez żadnego większego przerabiania .
Chociaż teraz jak już masz zwrotnice z odkręcanymi jarzmami to można w niedalekiej przyszłości poszukać zacisków z jarzmami od mk3 GTI i zapodać 280mm na wentylowanej tarczy .
znam ten ból jak oddałem auto na uruchomienie klimy... pożegnałem się z nim na 10 dni... co ja za męczarnie przez ten czas przeżywałem .Michaś_1977 pisze:Muzyka dla mych uszu,a uwierzcie mi-bardzo tęskniłem za tym klekotem
Chociaż teraz jak już masz zwrotnice z odkręcanymi jarzmami to można w niedalekiej przyszłości poszukać zacisków z jarzmami od mk3 GTI i zapodać 280mm na wentylowanej tarczy .
Ostatnio zmieniony pn lip 26, 2010 22:57 przez marcinas1983, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
marcinas1983, ja i tak musiałem szukać przynajmniej jednej zwrotnicy,bo miałem ugiętą,a że się trafiły od Passata za śmieszny grosz,to grzech byłby,gdybym nie wziąłmarcinas1983 pisze:A bo Wy niepotrzebnie kombinujecie... zwrotnice od mk3 z odkręcanymi jarzmami, tarcze od G60 i zaciski od mk3 GTI i macie hamulce bez żadnego większego przerabiania
Myślałem,że uda się zakombinować z wentylami,ale niestety nie...trudno się mówi
Ostatnio zmieniony pn lip 26, 2010 23:18 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.