Nagrzewnica???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nagrzewnica???
Mam taki problem, samochod przestal mi grzac....Czego to moze byc przyczyna?
Wymienilem dzisiaj plyn w chlodnicy i zauwazylem ze te dwie rury wodne ktore ida do nagrzewnicy jest w nich strasznie male cisnienie, jak dodam gazu to jest wieksze ale to i tak malo...;/Od czego to moze byc zalezne?
Jak odpale samochod i odkrece jedna lub dwie ruru wodne to jest strasznie male cisnienie i leci takim troszke wiekszym ciurkiem a powinna leciec woda tak jak z rury do chlodnicy mi sie wydaje?
Bardzo prosze o szybko i fachowa rade....
Wymienilem dzisiaj plyn w chlodnicy i zauwazylem ze te dwie rury wodne ktore ida do nagrzewnicy jest w nich strasznie male cisnienie, jak dodam gazu to jest wieksze ale to i tak malo...;/Od czego to moze byc zalezne?
Jak odpale samochod i odkrece jedna lub dwie ruru wodne to jest strasznie male cisnienie i leci takim troszke wiekszym ciurkiem a powinna leciec woda tak jak z rury do chlodnicy mi sie wydaje?
Bardzo prosze o szybko i fachowa rade....
nagrzewanie zniknelo w taki sposub juz kilka miesiecy temu.
najpierw grzal dobrze, pozniej raz tak a raz nie, pozniej tylko na wysokich obrotach ale juz nie tak dobrze i teraz i doi tej poory wcale....po zmianie plynu chcialem to naprawic bo w zimie nie bedzie sie chcialo tego naprawiac jak klucz do lapy bedzie przymarcal i nie bedzie jazdy bez ogrzewania w zimie.....;/
najpierw grzal dobrze, pozniej raz tak a raz nie, pozniej tylko na wysokich obrotach ale juz nie tak dobrze i teraz i doi tej poory wcale....po zmianie plynu chcialem to naprawic bo w zimie nie bedzie sie chcialo tego naprawiac jak klucz do lapy bedzie przymarcal i nie bedzie jazdy bez ogrzewania w zimie.....;/
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
owszem jest w tym troche racji ale skoro grzala nie najgorzeja teraz nie grzeje wcale tak nagle to watpie zeby to byla nagrzewnica przeczytajnie ten temat:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=4228393#4228393
dopiero po przeczytaniu tego piszcie..
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=4228393#4228393
dopiero po przeczytaniu tego piszcie..
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
piszesz, że jeżdziłeś na wodzie i taki tego efekt, że powstał kamień w nagrzewnicy i się po prostu nie nagrzewa, tak samo jak czajnik, jak zarośnie kamieniem to trzeba go dłużej grzać na gazie zeby się woda zagotowała, a ciśnienie jakieś wielkie wcale nie potrzebne wystarczy że pomału będzie sobie płyn przepływał przez nagrzewnice
-
- Wamia Mazury
- Kontakt:
może wszystkiemu winien kamień (osad w układzie) ja kiedyś płukałem sobie w golfie cały układ w golfie. Wlałem butelke octu i odpaliłem go aż się zagrzał (ale nie polecam tej metody bo może powywalać uszczelki, ja zaryzykowałem i się opłaciło ) póżniej podłączyłem wąż od kranu i puściłem wodę przez cały silnik to tyle kamienia wyleciało, że szok
jeśli jest ciśnienie w układzie a przez te wężyki do nagrzewnicy nie leci, to musi być cos przytkane, ja tu innej możliwości nie widzę
jeśli jest ciśnienie w układzie a przez te wężyki do nagrzewnicy nie leci, to musi być cos przytkane, ja tu innej możliwości nie widzę
Ostatnio zmieniony pn lip 26, 2010 21:03 przez wojtas4589, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale skoro plyn do chlodnicy ma takie czynniki ze usowa i rozpuszcza w jakims stopniu kamien wiec nie powinno bys z tym problemu bo go po prostu z czasem rozpusci przynajmniej tak mi sie wydaje...
Pozatym skad tam by sie wzial wiekszy kawalek kamienia??? Watpie szczerze mowiac a ja jezdzilem na wodzie tylko jakies 3-4 miesiace wiec watpie zeby sie przez ten okres az tak zakamienil.Wczesniej wymienialem glowice i czyscilem rury wodne, nie byla zakamienione wiec szczerze watpie zeby to byl kamien....Moze cos innego...?
Mi to wyglada na zapowietrzenie i wiele ludzi jest takiego samego zdania co ja z reszta juz konwersujemy spory okres czasu na ten wklasnie temat....
Pozatym skad tam by sie wzial wiekszy kawalek kamienia??? Watpie szczerze mowiac a ja jezdzilem na wodzie tylko jakies 3-4 miesiace wiec watpie zeby sie przez ten okres az tak zakamienil.Wczesniej wymienialem glowice i czyscilem rury wodne, nie byla zakamienione wiec szczerze watpie zeby to byl kamien....Moze cos innego...?
Mi to wyglada na zapowietrzenie i wiele ludzi jest takiego samego zdania co ja z reszta juz konwersujemy spory okres czasu na ten wklasnie temat....
- Paweł Marek
- V.I.P.
Co wy z tą zapchaną nagrzewnicą skoro kolega twierdzi że po odkręceniu jej weży obu płyn nie leci. Borygo, nie znam T3 ale czy nie ma w nim termostatu jak w golfie II na wężach do nagrzewnicy? Mógł się zepsuć.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.