Mam zamiar wymienić gąbki trzymań bocznych, czyli muszę ściągnąć obicie... większa ingerencja mnie nie interesuje. Tylko zmiana gąbek... jakieś porady zanim się za to zabiorę?

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kurde, tak się zapatrzyłem na MK2 że to jakoś ominąłem..jhosef pisze:http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=344191
Gąbki wymieniam.. są już bardzo wygniecione, materiał się o dziwo zachował całkiem dobrze... mam dwa komplety tych foteli, więc do docelowych kubełków zewnętrzne gąbki zamienię wewnętrznymi z dawców, zamieniając tylko prawą z lewą stroną. Chyba wiadomo o co chodzi...jhosef pisze:Aha, ważne, w na stelażu wybrzuszeń powinien być plastik, zwiększa on powierzchnię na której opiera się gąbka. U mnie popękał i zastąpiłem go wężykiem, osłabioną gąbkę w tym miejscu podkleiłem jeansem (nie śmiej się;) aby gąbka się nie przerywała. Polecam specjalny klej tapicerski to takich materiałów. Zerknij czy w tych miejscach nie ma spękań gąbki. Od tego zaczyna się wykruszanie.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 111 gości