hmm.. jaki motor mial ten pasek ?? bo ja właśnie rozebrałem B2 i miał inneMichaś_1977 pisze:Pojechałem na szrot gdzie można kupić wszystko za śmieszne pieniądze,a miałem tam też zaklepane zwrotnice z heblami od Passata B2

Moderator: G0 Karcio
hmm.. jaki motor mial ten pasek ?? bo ja właśnie rozebrałem B2 i miał inneMichaś_1977 pisze:Pojechałem na szrot gdzie można kupić wszystko za śmieszne pieniądze,a miałem tam też zaklepane zwrotnice z heblami od Passata B2
Klekotaabrams pisze:jaki motor mial ten pasek ?? bo ja właśnie rozebrałem B2 i miał inne
Przypuszczalnie mam właśnie taką,ale w poniedziałek gonię jeszcze po pompkę z wysprzęglikiem i właśnie wspomnianą pompę hamulcową z serwemslawko333 pisze:niezapomnij o pompie 22mm bo bez tego niema efektu
Tak też zrobiłemslawko333 pisze:moim zdaniem szkoda kombinowac, a tym bardziej ze szlifowaneim jarzm, to jest sa hamulce
znam ten ból jak oddałem auto na uruchomienie klimy... pożegnałem się z nim na 10 dni... co ja za męczarnie przez ten czas przeżywałemMichaś_1977 pisze:Muzyka dla mych uszu,a uwierzcie mi-bardzo tęskniłem za tym klekotem
marcinas1983, ja i tak musiałem szukać przynajmniej jednej zwrotnicy,bo miałem ugiętą,a że się trafiły od Passata za śmieszny grosz,to grzech byłby,gdybym nie wziąłmarcinas1983 pisze:A bo Wy niepotrzebnie kombinujecie... zwrotnice od mk3 z odkręcanymi jarzmami, tarcze od G60 i zaciski od mk3 GTI i macie hamulce bez żadnego większego przerabiania
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości