Jaki to alternator?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki to alternator?
Golf Mk2 1.6D 1987r.
Jaki to typ alternatora? Naklejka producenta się wytarła całkowicie i wiem tylko że "Made in Germany" i coś że "K1".
Były produkowane podobno Boscha lub Motoroli tak słyszałem, a chodzi mi o model i typ ponieważ kontrolka mi się zapala od akumulatora podczas jazdy, coś nie tak z ładowaniem i chciałem dokupić nowe szczotki, ew. regler. Ale nie wiem jakie kupić? Jaki to alternator, może ktoś coś po zdjęciu wywnioskuje?? Bo pewnie od nowości poprzedni właściciel może i wymieniał alternator, ale nie wiadomo na jaki?
Dodam zdjęcie:
Jaki to typ alternatora? Naklejka producenta się wytarła całkowicie i wiem tylko że "Made in Germany" i coś że "K1".
Były produkowane podobno Boscha lub Motoroli tak słyszałem, a chodzi mi o model i typ ponieważ kontrolka mi się zapala od akumulatora podczas jazdy, coś nie tak z ładowaniem i chciałem dokupić nowe szczotki, ew. regler. Ale nie wiem jakie kupić? Jaki to alternator, może ktoś coś po zdjęciu wywnioskuje?? Bo pewnie od nowości poprzedni właściciel może i wymieniał alternator, ale nie wiadomo na jaki?
Dodam zdjęcie:
- wojtek0231
- Ma gadane
-
- Użytkownik
-
- Użytkownik
za co zaplaciles 20 zl?? za regulator?? chyja made in china. Oryginal do tego kosztuje cos 70 zl.vwlukasz pisze:dokładnie altek Bosch, idziesz do sklepu z rozrusznikami i alternatorami i od reki powinni miec regulator napiecia ze szczotkami tylko musisz spisac numer z niego albo wykrecic go 2 srubki i 1 jeden przewod odpinasz jak odkrecisz koszt ok 20 zl sam wymienialem 2 tyg temu
Kolego jest to alternator bosch lub lucas ( to samo co bosch), wiec szczotki możesz kupić BX213. Wylutowywujesz stare wlotowywujesz nowe i gra ....
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Wrocław 793-195-950
28zł ale za kolego podróbę że niech ją szlak trafi 5zł i ma zregenerowany swój regulatorbosch nie baw się w kupowanie szczotek strata czasu jak za 28 zl kupisz regulator caly
po co przepłacać ........
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Jak dobry regulator to po co go wymieniać kupić szczotki, wymienić i jest dobrze.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;