Momenty dokręcania śrub głowicy.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Momenty dokręcania śrub głowicy.
Witam
Może ktoś podać momenty dokręcania śrub głowicy w silniku AFN.
Z moich poszukiwań wyszło że:
I etap 40 N/m
II etap 60 N/m
III etap 90 stopni
Chciałbym się dowiedzieć teraz czy jest też IV etap kolejne 90 stopni przy tym motorze?
wszelkie info mile widziane.
Pozdrawiam
Może ktoś podać momenty dokręcania śrub głowicy w silniku AFN.
Z moich poszukiwań wyszło że:
I etap 40 N/m
II etap 60 N/m
III etap 90 stopni
Chciałbym się dowiedzieć teraz czy jest też IV etap kolejne 90 stopni przy tym motorze?
wszelkie info mile widziane.
Pozdrawiam
- Bruno77
- vag-podkarpacie.pl
- Kontakt:
ja stare dałem predzej gwint w bloku zerwiesz jak śrubę
Ostatnio zmieniony sob lip 24, 2010 23:47 przez Bruno77, łącznie zmieniany 2 razy.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=338716&p=4409474#p4409474
Bruno77 widzę że masz wozidło bardzo podobne do mojego całkiem fajna furka .Ja robiłem motor w zeszłym roku z kapitalką głowicy włącznie bo mi ciśnienie biło w układ chłodzenia po remoncie było całkiem si niestety tylko przez jakieś 15 tysięcy bo pewnego pięknego wieczoru puk i znów to samo na szczęście głowica jest na gwarancji wiec czas znów ja ściągnąć i oddać do pana naprawiacza na kontrole szczelności po ściągnięciu się zobaczy co poszło może tylko uszczelka (co nie zmienia faktu że łeb trza splanować) mam jeszcze podejrzenie że poszła któraś ze szpilek bo mój genialny mechanior stwierdził że są jeszcze dobre i założył stare hehe.
Dzięki panowie za pomoc i pozdrawiam
Dzięki panowie za pomoc i pozdrawiam
-
- Nowicjusz
Re: Momenty dokręcania śrub głowicy.
Witam,
czy jest ktoś w stanie podesłać rozpiskę dokręcania głowicy w silniku 2.0 TDI CAG, potrzebuję również do niego uszczelkę pod głowicę oraz komplet śrub.
Pozdrawiam
czy jest ktoś w stanie podesłać rozpiskę dokręcania głowicy w silniku 2.0 TDI CAG, potrzebuję również do niego uszczelkę pod głowicę oraz komplet śrub.
Pozdrawiam