Witam, mam pytanie. Posiadam golfa 2, 1.3, gaźnik i zauważyłem że silnik mi nie równo pracuje na niskich obrotach, czyli zaraz po odpaleniu, czy jak stoje na skrzyżowaniu, normalnie wygląda jakby miał zaraz zgasnąć.
ostatnio wymienialem popme, bo był z nia problem bo paliwko nie dochodziło i gasł.
dławi się/ nie równo pracuje na niskich obrotach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
tak, tak. Podczas jazdy zaczeła ta pompa nawalać, jade jade i nagle przerwy w dopływie paliwa, nic nie ciagnie i gasnie. Potem znowu odpalone i jade kawalek i znowu to samo. Wiec wymienilem ta nową pompe i ok, odpalił i normalnie jest.
tylko sie pytam skad te dlawienia, wczesniej tez mialem tak ale tylko po odpaleniu, poziej jak sie rozgrzał to było ok. Teraz mam tak przez caly czas jak na niskich obrotach.
tylko sie pytam skad te dlawienia, wczesniej tez mialem tak ale tylko po odpaleniu, poziej jak sie rozgrzał to było ok. Teraz mam tak przez caly czas jak na niskich obrotach.
- Paweł Marek
- V.I.P.
tedzik, sporo jest tematów o ssaniu automatycznym w mk2, podobnie działa w gaźniku Pierburg 2E3 jaki masz i 2E2. Zacznij może od sprawdzenia szczelności membrany siłownika pull-down - wyszukiwarka poda ci szczegóły
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.