Problem system bezpieczenstwa alarm
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Problem system bezpieczenstwa alarm
witam, posiadam golfa z 2000roku nie ma otwierania zdalnego z pilotu,ale gdy raz włoze i przekrece kluczyk w drzwiach miga takie swiatełko i samochod jest zamkniety .
Myslałem ,ze wtedy ten system jest aktywny,ale specjalnie nie zamknąłem szyby i otworzyłem sobie go od srodka ,ale alarm w ogóle sie nie właczył gdzie szukać przyczyny???W instrukcji piszę ,ze powinny jeszcze mignac swiatła awaryjne przy zamykaniu ,a tak sie nie dzieje,tylko zapala się ta mała dioda przy rygielku blokującym .GDZIE mam szukać przyczyny,a może coś zle robię?
[ Dodano: 20 Lip 2010 16:55 ]
Nikt nie umie opowiedzieć na to pytanie???
Myslałem ,ze wtedy ten system jest aktywny,ale specjalnie nie zamknąłem szyby i otworzyłem sobie go od srodka ,ale alarm w ogóle sie nie właczył gdzie szukać przyczyny???W instrukcji piszę ,ze powinny jeszcze mignac swiatła awaryjne przy zamykaniu ,a tak sie nie dzieje,tylko zapala się ta mała dioda przy rygielku blokującym .GDZIE mam szukać przyczyny,a może coś zle robię?
[ Dodano: 20 Lip 2010 16:55 ]
Nikt nie umie opowiedzieć na to pytanie???
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
zrobie tak jak kolega mówi,ale rodzi sie ,nastepne pytanie czy ten golf moze nie miec fabrycznie tego alarmu??Jesli podniose maske i nic sie nie stanie to moze byc tak ,ze była montowana dioda ,ale tylko niektóre wersje miały ten alarm i w pozostałych wersjach było to montowane tylko dla odstraszenia???
-
- Forum Master
A jesteś w ogóle pewny, że masz alarm? Po mojemu to ty nie masz alarmu i tyle...
[ Dodano: 21 Lip 2010 23:09 ]
Masz tylko centralny zamek...
[ Dodano: 21 Lip 2010 23:09 ]
Masz tylko centralny zamek...
Ostatnio zmieniony śr lip 21, 2010 23:10 przez poolak2006, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
mam zwykły kluczyk,nie scyzoryk w tym kluczyku jest guzik,ale tylko latareczka sie zapala ,gdy zamykam golfa (wkładam kluczyk do drzwi i raz przekrece to samochód sie zamyka i miga taka mała dioda przy rygielku który sie wtedy chowa ,gdy przekrece jeszcze raz samochód jest równiez zamkniety ,ale wspomniana dioda nie mruga.
Czym rózni sie wiec ten pierwszy tryb od drugiego i jak moge rozpoznac ,ze alarm jest ale np.zepsuty ????Wersja bez alarmu tez miała mrugajacą diodę??
Czym rózni sie wiec ten pierwszy tryb od drugiego i jak moge rozpoznac ,ze alarm jest ale np.zepsuty ????Wersja bez alarmu tez miała mrugajacą diodę??
...
chłopie dioda była chyba w kazdym, czy z alarmem czy bez. jak masz zwykly kluczyk i wciskasz w nim przycisk i sie pali latarka to chyba logiczne ze jest to przycisk latareczki... do alarmu bys mial pilota lub scyzoryk!!!
nie masz alarmu i tyle...
a to jak drugi raz zamkniesz (tak jak by) auto to porpstu jest wylaczenie diody zeby nie mrugala.
nie masz alarmu i tyle...
a to jak drugi raz zamkniesz (tak jak by) auto to porpstu jest wylaczenie diody zeby nie mrugala.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Forum Master
-
- Mały gagatek
- Kontakt: