Mocowanie fotelika dla dziecka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jackyz
Użytkownik
Użytkownik

Mocowanie fotelika dla dziecka

Post autor: jackyz » pt lip 23, 2010 14:12

Witam wszystkich,mam takie pytanie czy golfIV kobmi ma mocowania fotelika typu isofix.Jak zaglądałem pod kanape to są tam takie właśnie mocowania ale nie jestem pewny czy to jest to.Dzięki.

Jacek

Awatar użytkownika
Lukasz_mk2
Forum Master
Forum Master

Post autor: Lukasz_mk2 » pt lip 23, 2010 14:17

to chyba zależy od wyposażenia jakie było dobrane w salonie, najlepiej sprawdź po vinie co masz na wyposażeniu (chodź nie jestem pewien czy isofix tam będzie), można do tego jeszcze chyba dojść po roczniku bo od jakiegoś czasu jest to już chyba standard
Ostatnio zmieniony pt lip 23, 2010 14:17 przez Lukasz_mk2, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

jackyz
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jackyz » pt lip 23, 2010 14:24

To jest golf z 2000r.

Jacek

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » pt lip 23, 2010 14:43

jackyz pisze:Witam wszystkich,mam takie pytanie czy golfIV kobmi ma mocowania fotelika typu isofix.Jak zaglądałem pod kanape to są tam takie właśnie mocowania ale nie jestem pewny czy to jest to.Dzięki.
Nie ma znaczenia który rocznik..
We wszystkich MK4 były uchwyty pod ISOFIX.
Jak otworzysz siedzisko to będziesz miał po 2 uchwyty z każdej strony do ISOFIX'a - takie druty.
Nie widać ich z zewnątrz, ale można dokupić plastikowe szyny, które wczepiasz w te druty i jak będziesz chciał wpiąć fotelik to będzie Ci łatwiej poprzez te plastikowe szyny.

Oczywiście zakup szyn nie jest konieczny, a po prostu przy wpinaniu fotelika / podstawy wciskasz rękę między oparcie i siedzisko i wyczuwasz w którym miejscu należy się wpiąć :-)

[ Dodano: 23 Lip 2010 14:45 ]
Zerknij sobie w ten temat, jest tam zobrazowane to, o czym pisałem wyżej: http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... ting-Hooks

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

jackyz
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jackyz » pt lip 23, 2010 17:20

Dzięki za odpowiedzi.

Jacek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”