Dziwny problem z ładowaniem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Razloo
Nowicjusz
Nowicjusz

Dziwny problem z ładowaniem

Post autor: Razloo » czw lip 22, 2010 14:01

Witam

Piszę bo mam dość dziwny problem z kontrolką ładowania akumulatora. Otóż kiedy samochód postoi przez dłuższy czas np. noc) i kiedy go zapalę kontrolka od ładowania akumulatora nadal mi się świeci. Jednak po przejechaniu 10-20 m gaśnie. Problem wcześniej nie występował a i samochód nie daje oznak rozładowanego akumulatora. Odpala normalnie, światła, radio, klima działa bez zarzutu. Co może być przyczyną, że lampka nie gaśnie jak powinna. Dodam że jeżeli przejadę trochę samochodem i zgaszę, po zapaleniu lampka od razu znika i nie pali się, jednakże po dłuższym staniu problem pojawia się na nowo. Byłbym wdzięczny za pomoc bądź porady co sprawdzić.

Dzięki z góry pozdrawiam.

Jeśli ktoś zarzuci Ci brak profesjonalizmu, Powiedz mu że Arkę Noego stworzyli nieudacznicy a Titanic profesjonaliści.

Awatar użytkownika
feniks
Forum Master
Forum Master

Post autor: feniks » czw lip 22, 2010 14:09

Razloo pisze:Byłbym wdzięczny za pomoc bądź porady co sprawdzić.
sprawdź aku w jakim stanie i czy czasem nie masz poboru prądu na postoju - miernik w dłoń i do dzieła :hmm:

Obrazek

Razloo
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Razloo » czw lip 22, 2010 14:43

Ok. Dzięki. Wrócę do domu z pracy wezmę miernik i popatrze. Napiszę jutro co udało mi się ustalić.

[ Dodano: 23 Lip 2010 08:49 ]
Witam ponownie. Sprawdziłem ładowanie i jest ok. po zamknieciu samochodu sprawdzełem i nie pobiera na dziko prądu... wiec pozostaje mi dalej szukać jakieś pomysły ??

Jeśli ktoś zarzuci Ci brak profesjonalizmu, Powiedz mu że Arkę Noego stworzyli nieudacznicy a Titanic profesjonaliści.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”