pytanie o fabryczny alarm w golf IV

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

addeek
Nowicjusz
Nowicjusz

pytanie o fabryczny alarm w golf IV

Post autor: addeek » śr lip 21, 2010 23:37

Witam,

Proszę mi powiedzieć, czy przełamanie wkładki deaktywuje alarm w samochodzie? Alarm mam fabryczny. Pytam, ponieważ ostatnio miałem próbę włamania do samochodu, próbowali przełamać wkładkę zamka (na szczescie im sie nie udało). Po tym zajsciu zacząłem się zastanawiać nad alarmem. Zawsze zamykam i otwieram samochód z pilota. Gdy otwieram z kluczyka to alarm nie działa. (Alarm na pewno jest - sprawdzałem poprzez otwarcie maski).
Proszę o odpowiedź.

Awatar użytkownika
grzybsi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: grzybsi » czw lip 22, 2010 00:00

wydaje mi sie że zdeaktywuje , najlepiej dobry alarm załóż , ale żeby potwierdzić to co napisałem zrób test... wyciągnij wkładkę zamka od strony kierowcy i śrubokrętem spróbuj otworzyć auto... (po wyciągnięciu będzie taki okrągły biały bębenek z nacięciem na śrubokręt), a wtedy napewno się przekonasz.

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » czw lip 22, 2010 08:24

addeek tak, wyłamanie zamka dezaktywuje fabryczny alarm..
M.in. dlatego nie zdecydowałem się na dokładany alarm sterowany z fabrycznego pilota.

Jak masz zamiar dokładać alarm to wrzuć dodatkowy i ewentualnie podepnij pod niego fabryczny centralny..

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”