Dziwne cykanie TDI ALH 90KM - filmik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne cykanie TDI ALH 90KM - filmik
Witam,
Proszę o pomoc od jakiegoś czasu pojawiło mi się dziwne cykanie w komorze silnika.
Zaczyna cykać na zimnym silniku i z cisza się po jakichś 2 minutach aż do całkowitego zaniknięcia. Cyka w tym miejscu gdzie zbliżam komórkę, między zbiorniczkiem wyrównawczym a rurą od dolotu. Cykanie zwiększa swoją częstotliwość przy dodawaniu obrotów. Co to może być??
A oto filmik który nagrałem
[youtube][/youtube]
Proszę o pomoc od jakiegoś czasu pojawiło mi się dziwne cykanie w komorze silnika.
Zaczyna cykać na zimnym silniku i z cisza się po jakichś 2 minutach aż do całkowitego zaniknięcia. Cyka w tym miejscu gdzie zbliżam komórkę, między zbiorniczkiem wyrównawczym a rurą od dolotu. Cykanie zwiększa swoją częstotliwość przy dodawaniu obrotów. Co to może być??
A oto filmik który nagrałem
[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony śr lip 21, 2010 09:44 przez synec, łącznie zmieniany 4 razy.
Mój MKIV viewtopic.php?f=89&t=227169
Podjechałem do mechanika i powiedział, że może to być koło pasowe, jest to możliwe?
mirek87, dzięki za zainteresowanie tematem.
Nie wiem co z tym robić bo w piątek mam dłuższą trasę i się zastanawiam czy się w nią wybierać czy nie...
mirek87, dzięki za zainteresowanie tematem.
Nie wiem co z tym robić bo w piątek mam dłuższą trasę i się zastanawiam czy się w nią wybierać czy nie...
Ostatnio zmieniony śr lip 21, 2010 19:12 przez synec, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzisiaj rozebrałem obudowę i też nakręciłem filmik. To chyba faktycznie jest rolka
Tylko dziwne bo po tej minucie i 30 sekundach się uspokaja.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony czw lip 22, 2010 08:35 przez synec, łącznie zmieniany 2 razy.
[quote="synec"]Dzisiaj rozebrałem obudowę i też nakręciłem filmik. To chyba faktycznie jest rolka
tak czy siak trzeba to zrobić widze że miejsca to tam za dużo nie masz żeby wszystko pościągać
tak czy siak trzeba to zrobić widze że miejsca to tam za dużo nie masz żeby wszystko pościągać
Ostatnio zmieniony czw lip 22, 2010 09:52 przez mirek87, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak w sobote oddaje auto do mechanika. Zobaczymy co z tego wyjdzie.mirek87 pisze:tak czy siak trzeba to zrobić widze że miejsca to tam za dużo nie masz żeby wszystko pościągać