[mk2] drgania samochodu a silnik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] drgania samochodu a silnik
Witam.
Mam zapytanko. Mój szwagierek ma mk2 z silnikiem JP i strasznie mu się autko trzęsie na luzie podczas kiedy mój 1V drga wręcz nie zauważalnie. Postanowiliśmy więc wymienić wszystkie poduszki pod silnikiem. I co ? I nic ! Trochę się polepszyło ale nie znacznie. W związku z tym mam pytanie: W jaki sposób można drgania wyeliminować ?
Pozdrawiam
Mam zapytanko. Mój szwagierek ma mk2 z silnikiem JP i strasznie mu się autko trzęsie na luzie podczas kiedy mój 1V drga wręcz nie zauważalnie. Postanowiliśmy więc wymienić wszystkie poduszki pod silnikiem. I co ? I nic ! Trochę się polepszyło ale nie znacznie. W związku z tym mam pytanie: W jaki sposób można drgania wyeliminować ?
Pozdrawiam
- hanti
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
montując pompę wtryskową nowszego typu i to nie jest głupi żart miałem to samo - na zilnym silniku tak trzęsło autem że chciało blachy pourywać
niedawno wymieniłem silnik ( mój sie skończył) i jest tam inna pompa która oprócz zmiany kąta wtrysku zwiększa również obroty silnika , efekt jest taki że nie ma praktycznie żadnych drgań nawet zaraz po odpaleniu.
niestety wymiana pompy to są KOSZTA i lepiej sie do tego przyzwyczaić
niedawno wymieniłem silnik ( mój sie skończył) i jest tam inna pompa która oprócz zmiany kąta wtrysku zwiększa również obroty silnika , efekt jest taki że nie ma praktycznie żadnych drgań nawet zaraz po odpaleniu.
niestety wymiana pompy to są KOSZTA i lepiej sie do tego przyzwyczaić
-
- Nowicjusz
Ja tez wymieniłem poduche pod silnikiem i nie wiele to dało bo dalej trzęsie nawet jak jest juz rozgrzany i dokręcenie wszystkich śrubek w desce tez nie pomogło,bo to trzęsie całym autem.Zaczynam się do tego przyzwyczajać chociaz wkurza mnie to jak ktoś kto jedzie ze mna pierwszy raz i pyta..." co ci tak deska drga?",wtedy muszę noge trzymac delikatnie na gazie,żeby zwiekszyc obroty.A ile nowa pompa kosztuje do 1,6D i jakie jest jej oznaczenie?
Panowie u mnie to samo. Silnik JP z pompą zmieniającą kąt wtrysku i podnoszącą wolne obroty. Poduszki sprawdzone są oki a decha lata jak witrator szczególnie w okolicach radia - dół deski dokręciłem tym tunelem centralnym i jest lepiej ale... hmm ten typ tak ma
[url=http://www.toyotaklub.org.pl]TKP[/url]