Witam. Ostatnimi czasy padł mi amortyzator z tyłu i autem nie da się jeździć po drogach z nierównościami, bo strasznie rzuca
Teraz pytanie do doświadczonych forumowiczów. Chcę to zrobić niewielkim nakładem pieniężnym, gdyż mam wiele innych wydatków teraz. Czy opłaca mi się kupić i założyć cały komplet sportowego zawieszenia? Przyjechało z niemiec na aucie, jednak osoba która jeździ tym autem wymieniła je na serię, ponieważ jest to starsza osoba i było 'za twardo'
Jego cena to 130 zł (wszystko to co widać na fotce)
Czy kupić to i je założyć, czy jednak lepiej jakieś zamienniki w tej samej cenie, ale na sam tył? Co byście proponowali? Wiem, że to sportowe obniży mi auto o 40mm, obecnie jeżdżę na 14'' 175x80. Wiem, że na tym sportowym mogę mieć wiele problemów, ale chciałem poznać wasze opinie.
Zdjęcia zawieszenia sportowego:
Wybór amortyzatorów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak kupisz glebę to będziesz musiał geomertię ustawić w warsztacie - koszt koło 70 - 100 zł. Kupowanie używanego zawieszenia jest ryzykowne, gdyż nie wiesz w jakim stanie jest. Może być niezłe a może i bez sprawności amorków. Czy przód z tego zdjęcia będzie dźwigał poprawnie ciężkiego diesla? Czemu ktoś wsadził gumy w sprężyny (dobijało?)
Kup amorki na tył i wymień.
Kup amorki na tył i wymień.
Wydaje mi się, że te gumy są standardowo, bo jak oglądam inne aukcje na allegro z takim zaiweszeniem to też maja te gumy. tutaj przykładowa aukcja http://allegro.pl/item1136658244_vw_gol ... rtowe.htmljhosef pisze:Czemu ktoś wsadził gumy w sprężyny (dobijało?)
Oczywiście mogę się mylić...
Za tą kwotę to bierz w ciemno!! Takie amory są w pełni regenerowane!!Ro83rt pisze:Jego cena to 130 zł (wszystko to co widać na fotce)
Słusznie są po prostu dokupione!! są różne wymiary , jak również z innych materiałówgreg pisze:najczęściej wkładają gdy auto za nisko siedzi
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Ok dzięki za odpowiedź. Skoro da rade je zregenerować bez problemu, to myślę, że gdyby nawet mi nie pasował komfort jazdy na nich to za te pieniądze sprzedam je.Rafał 21 pisze:Za tą kwotę to bierz w ciemno!! Takie amory są w pełni regenerowane!!Ro83rt pisze:Jego cena to 130 zł (wszystko to co widać na fotce)