Ostatnio zauważyłem, że jak jade po np. kostce brukowej to coś metalicznie dzwoni w prawym kole - oczywiście ściągnołem koło żeby zobaczyć co tam siedzi i jak się okazało - na klockach hamulcowych są takie sprężynki i na jednym z klocków taka sprężynka nawinięta się odłamała - zacisk i klocek mają leciutki luz na odpuszczonym hamulcy (dlatego pewnie dzwoni)- Wystarczy wymienić klocki i będie OK czy coś więcej się poluzowało ?? Martwi mnie troch ten minimalny luz zacisku hamulcowego ...
Co o tym sądzicie ??
P.S. Czy w Mk3 z 95 roku też powinny być te blaszki podtrzymujące klock ihamulcowe ????
Golf Mk3 - coś dzwoni z przodu w prawym kole :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Golf Mk3 - coś dzwoni z przodu w prawym kole :(
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wymienione - już OK
Jak się okazało w Golfie Mk3 1,9TDI z 95 roku już nie ma tych blaszek. Są natomiast takie druciki (sprężynki) na przodzie klocka. Tak się złożyło, że jedna taka sprężynka sobie odleciała w wyniku nadmiernej korozji i tu już nie ma mowy o wymianie samej blaszki jak to VW stosował wcześniej - musiałem zakupić niestety kpl. nowych klocków mimo, że tamte nie były jeszcze najgorsze ' - nic już nie dzwoni
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V