Pompa z LDA
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Pompa z LDA
Kupiłem niedawno pompe z LDA do mojego EKO diesla i pomopuje on na max obrotach nie reaguje na gaz ani na odcinacz zapłonu, co może być? Czy jest możliwość przełożenia do starej pompy samego LDA? i jeżeli tak to czy dam rade zrobić to samemu?
- Bartek_R
- Pasza dla Świń
- Kontakt:
Można przełożyć samą górę ale w pompie jeszcze trzeba usunąć taką "łapkę" bo inaczej będzie cięła dawkę i lda nie będzie do końca funkcjonować tak jak powinno.
jeśli masz troszkę pojęcia to sobie poradzisz
a propo tej nowej pompy to sprawdź elektrozawór odcinający paliwo przykładając i odejmując mu napięcie powinno być słychać takie cyknięcie to znaczy że działa,
i może jeszcze dźwignia gazu jest źle założona tego może mieć cały czas wysokie obroty
jeśli masz troszkę pojęcia to sobie poradzisz
a propo tej nowej pompy to sprawdź elektrozawór odcinający paliwo przykładając i odejmując mu napięcie powinno być słychać takie cyknięcie to znaczy że działa,
i może jeszcze dźwignia gazu jest źle założona tego może mieć cały czas wysokie obroty
elektrozawór sprawny bo ze starej pompy ale chyba przyczyną jego nie działanie było to ze za słabo był wkręcony i nie odcinał. Pompa Eko ma 8mm tłoczek tak to jakaś duża różnica w mocy bedzie od tej z 9mm? I ile by pompiarz skasował tak orientacyjnie za sprawdzenie pompy...
Ostatnio zmieniony pn lip 19, 2010 20:05 przez kahn91, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Jest możliwość,ale nie opłaca się,bo ori eco pompa ma tłoczek 8mm,a ta z LDA 9mm,czyli tak jak pisał VireWolf88, .kahn91 pisze:Czy jest możliwość przełożenia do starej pompy samego LDA?
Poza tym w tej 8mm są inne bebechy i nie będzie to hulało jak trzeba.
kahn91 pisze:pomopuje on na max obrotach nie reaguje na gaz ani na odcinacz zapłonu
Też mi się tak wydajeVireWolf88 pisze:dźwignia gazu jest źle założona tego może mieć cały czas wysokie obroty