VAG-COM jak odczytać "Mes.Blocks"
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
VAG-COM jak odczytać "Mes.Blocks"
Witam.
Podpiołem się VAG-COMem pod mojego MK3 1,8 AAM 92rok.Moge zczytać kody błędu i je skasować ale nie mogę odczytać aktualnych parametrów auta "Meas.Blocks",wyskakuje mi komunikat o rejestracji programu.Czy można coś z tym zrobić??Program w wersji angielskiej 311.
Podpiołem się VAG-COMem pod mojego MK3 1,8 AAM 92rok.Moge zczytać kody błędu i je skasować ale nie mogę odczytać aktualnych parametrów auta "Meas.Blocks",wyskakuje mi komunikat o rejestracji programu.Czy można coś z tym zrobić??Program w wersji angielskiej 311.
Witam.
Jest to bardzo dziwne.Wiem ,że przy nie zarejestrowanej wersji i brak dostępu do bloku 000, natomiast reszta bloków powinna dać się odczytać bez problemu.W instrukcji VAG-COM jest napisane "You can only view groups 001-025. Groups 000 and 026-255 are blocked "
Spróbuj innej wersji VAG-COM lub innego programu.
Pozdrawiam
Jest to bardzo dziwne.Wiem ,że przy nie zarejestrowanej wersji i brak dostępu do bloku 000, natomiast reszta bloków powinna dać się odczytać bez problemu.W instrukcji VAG-COM jest napisane "You can only view groups 001-025. Groups 000 and 026-255 are blocked "
Spróbuj innej wersji VAG-COM lub innego programu.
Pozdrawiam
-
- Mały gagatek
Re: VAG-COM jak odczytać "Mes.Blocks"
czy za pomoca tego vag coma mozna sprawdzic w samochodzie czy cewka, sonda lambda , komputer nie szwankuja?Kosior pisze:Witam.
da sie za jego pomoca regulowac przepustnice?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
PitrekT--nie pamiętam jakie Tam były numery,sprawdze dopiero jutro,ale z tego co wiem to inne raczej nie działąją w tym sterowniku tylko blok "0",ale tamwyskakuje komunikat o rejestracji.
fasterfast - jaką cewke chcesz spraedzać? Moiżna sprawdzić czy sonda działa, tak jak i wszystkie elementy (sygnały) wchodzące jak i wychodzące z układu sterującego(komputera).
fasterfast - jaką cewke chcesz spraedzać? Moiżna sprawdzić czy sonda działa, tak jak i wszystkie elementy (sygnały) wchodzące jak i wychodzące z układu sterującego(komputera).
-
- Mały gagatek
cewke zaplonowaKosior pisze:PitrekT--nie pamiętam jakie Tam były numery,sprawdze dopiero jutro,ale z tego co wiem to inne raczej nie działąją w tym sterowniku tylko blok "0",ale tamwyskakuje komunikat o rejestracji.
http://members.lycos.co.uk/eobd/
Tu masz parę programików i cracki do vag-com. Coś jest nie tak z twoją wersją, bo tak jak napisał pitrek, nawet w niezarejestrowanej nie ma problemu z odczytem niektórych bieżących wartości.
Tu masz parę programików i cracki do vag-com. Coś jest nie tak z twoją wersją, bo tak jak napisał pitrek, nawet w niezarejestrowanej nie ma problemu z odczytem niektórych bieżących wartości.
ex BvLin3K