Padła skrzynia w rocznym Touranie TDI, czego przypilnować w
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Padła skrzynia w rocznym Touranie TDI, czego przypilnować w
serwisie? Chcą mi powymieniać jakieś tryby. Coś sprowadzić od producenta z niemiec.Czy to normalne w rocznym aucie?
Marcin
- vwmadison
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Padła skrzynia w rocznym Touranie TDI, czego przypilnowa
zdarza się - raczej poskładaja ja od nowa niż dadzą nową..może przy montażu ktos cos skopał i wyszło teraz. dobrze ,że na gwarancji a nie po..rammago pisze:serwisie? Chcą mi powymieniać jakieś tryby. Coś sprowadzić od producenta z niemiec.Czy to normalne w rocznym aucie?
[size=150][color=blau][b]powered by VW greenpower[/b][/color][/size]
[size=167][color=red][b] mój golf - 19 lat w dobrym tonie......[/b][/color][/size]
[size=167][color=red][b] mój golf - 19 lat w dobrym tonie......[/b][/color][/size]
Normalne nie jest ale się zdarza. Zawsze może być jakas wada materiałowa, pracownik mógł coś źle zmontować itp. Ja się spotkałem z nową astrą która nie miała wogóle oleju w skrzyni biegów...rammago pisze:Czy to normalne w rocznym aucie?
A w serwisie niczego nie przypilnujesz bo nie będzie Cię przy naprawie. Możesz sie tylko modlić aby pracownik który to będzie robił nie robił tego pierwszy raz w życiu - bo tak w serwisach niestety bywa, a zabawa ze skrzynią biegów należy do odpowiedzialnych.
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
No i żeby taki pracownik zajął się tylko naprawą skrzyni, a nie wymianą sprawnych podzespołów na szmelc ze szrotu. A twoje ktoś wkrótce nabędzie na allegro.
Grafik komputerowy, specjalista DTP
http://marcin.rokosz.biz
http://marcin.rokosz.biz
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
SORRY W Oplu to mogło się takie coś zdarzyć, ale w VW nie miało prawa - moim skromnym zdaniemAdamtd pisze:Normalne nie jest ale się zdarza. Zawsze może być jakas wada materiałowa, pracownik mógł coś źle zmontować itp. Ja się spotkałem z nową astrą która nie miała wogóle oleju w skrzyni biegów...rammago pisze:Czy to normalne w rocznym aucie?
A w serwisie niczego nie przypilnujesz bo nie będzie Cię przy naprawie. Możesz sie tylko modlić aby pracownik który to będzie robił nie robił tego pierwszy raz w życiu - bo tak w serwisach niestety bywa, a zabawa ze skrzynią biegów należy do odpowiedzialnych.
Pozdro -
[ Dodano: Wto Kwi 25, 2006 15:02 ]
rammago pisze:Witam, i dziękuję za ciepłe przyjęcie. Powiem tak: jestem załamany ;-I
Gdzie jest forum "serwis" ? Może tam będzie jakiś mechanior z VW i podpowie coś jeszcze?
Marcin
Słuchaj - zobacz tu +++++++++LINK+++++++++++
Może dowiesz się chociaż co Ci się tak naprawde należy i będziesz wiedział jak dalej postępować Moim zdaniem VW powinien zaoferować wymianę skrzyni na nową - to że tamta się uszkodziła po tak krótkim okresie użytkowania to jest to wada fabryczna i nie wiem czy polski serwis jest w stanie coś tam wygrzebać - zorientuj się co i jak żeby potem jak już gwarancja minie nie było wydatków (oczywiście to wszystko przy założeniu że np. nie wrzucałeś biegu wstecznego podczas jazdy na wprost itp . )
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
Skrzynię obsługiwałem poprawnie. Autko szanowałem jak mało kto. Oni nie szanują natomiast klienta. Usłyszałem wręcz - nie pojedzie Pan tym samochodem na planowany odpoczynek. Niestety nie możemy przyspieszyć "naprawy". Najgorsze jest to, że nie wiem co dalej z tym robić. Nie chcę naprawianej rocznej skrzyni biegów.
Marcin
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Jeżeli usłyszałeś takie słowa ze strony przedstawicieli VW w Polsce to ja osobiście jestem w szoku .rammago pisze:Skrzynię obsługiwałem poprawnie. Autko szanowałem jak mało kto. Oni nie szanują natomiast klienta. Usłyszałem wręcz - nie pojedzie Pan tym samochodem na planowany odpoczynek. Niestety nie możemy przyspieszyć "naprawy". Najgorsze jest to, że nie wiem co dalej z tym robić. Nie chcę naprawianej rocznej skrzyni biegów.
Jeżeli wina pochodzi z wady (co możę się przecierz zdarzyć) powinni sprowadzić pilnie sprawną skrzynię biegów - natychmiast ją wymienić - w innym wypadku powinieneś otrzymać auto zastępcze - tak robią pożądne firmy którym zależy na tym żeby klient przyszedł następnym razem - jeśli tak jest jak piszesz to masakra - podejrzewam, że tylko w tym naszym porypanym kraju tak może być i nigdzie więcej - dziadostwo i tyle
Współczuje Ci
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
- vwmadison
- Użytkownik
- Kontakt:
zapoznaj sie w owg (ogólne warunki gwarancji) lub zadzwoń na infolinie vw - jesli taka istnieje...rammago pisze:No, nie kłamię - tak było. Jadę pociągiem bo obiecałem rodzince, że pojeździmy rowerami, a nie mam ich jak zabrać w inny sposób. Hurra !!! Mama Vwga aaa! Tylko szkoda, że w serwisie
A tak poważnie, nikt nie zna kogoś kto ma znajomego mogącego podpowiedzieć jakie mam prawa???
a czasem sa takie one beznadziejne- znam to z autopsji aut pewnej francuskiej marki, że wystarczy troche pomyślec by obejśc czasem "głupie" pomysły zabojadów.
poczytaj ksiazke gwarancyjna lub zapytaj w servisie.powinni wiedzieć
[size=150][color=blau][b]powered by VW greenpower[/b][/color][/size]
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ISTNIEJEvwmadison pisze:zapoznaj sie w owg (ogólne warunki gwarancji) lub zadzwoń na infolinie vw - jesli taka istnieje...rammago pisze:No, nie kłamię - tak było. Jadę pociągiem bo obiecałem rodzince, że pojeździmy rowerami, a nie mam ich jak zabrać w inny sposób. Hurra !!! Mama Vwga aaa! Tylko szkoda, że w serwisie
A tak poważnie, nikt nie zna kogoś kto ma znajomego mogącego podpowiedzieć jakie mam prawa???
a czasem sa takie one beznadziejne- znam to z autopsji aut pewnej francuskiej marki, że wystarczy troche pomyślec by obejśc czasem "głupie" pomysły zabojadów.
poczytaj ksiazke gwarancyjna lub zapytaj w servisie.powinni wiedzieć
Strona inforamcyjna Volkswagena. Na szczegółowe pytania odpowiedzą Państwu specjaliści z naszego Centrum Informacji.
Samochody Osobowe Volkswagen, tel. 0801 200 400*
Samochody Użytkowe Volkswagen, tel. 0801 200 600*
Zapytania mogą też Państwo kierowac do nas za pośrednictwem poczty elektronicznej: info@volkswagen.pl
*Koszt połączenia - opłata jak za 1 jednostkę taryfikacyjną połączenia lokalnego.
POWODZENIA