zawieszenie agonia - koszt, co wymienić?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
pawelek1z2
Użytkownik
Użytkownik

zawieszenie agonia - koszt, co wymienić?

Post autor: pawelek1z2 » ndz lip 11, 2010 22:57

witam wszystkich, jestem totalnym laikiem w sprawach aut, kupiłem sobie auto golf 3 variant z silnikiem TDI AFN. niestety zawieszenie ejst w stanie agonalnym. chciałbym, żeby mi ktoś napisał jakie koszty mnie czekają a także to z czego składa się zawieszenie w tym aucie. na pewno łożyska to będą do wymiany, amortyzatory raczej też. nie wiem co tam jeszcze jest, a nei chce uzywac slow ktorych znaczenia nie znam - ale ogolnie chodzi mi o takie *#cenzura#* gumowe, łączniki, no takie ktore sprawia ze to auto bedzie sprawne:) ps. stuka mi podczas jazdy coś, zazwyczaj przy ruszaniu raz czy dwa stuknie lub chamowaniu - wg mnie to łożyska.

Awatar użytkownika
karol2010
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: karol2010 » ndz lip 11, 2010 23:19

łozyska sa do wymiany wtedy jak buczy w samochodzie wyrazne pulsacyjne buczenie opon lub ciagle wymiana ok 60zl za tylne lozysko za przednie chyba ciut drozej. amortyzatory to chyba najdrozsza sprawa wszystko zalezy jakie czesci chcesz wstawic amortyzatory to tez droga sprawa i roznorodna od 400 za komplet (to chyba te najtansze nie polecam ) do 1000 za sportowe za komplet. mozesz miec jescze do wymiany tuleje na tylnej belce sa 2 srednio to kosztuje 80zl za jedna. zawieszenie to jest tak obszerny temat ze ciezko powiedziec co masz do wymiany a co dobre pomimo nawet duzego przebiegu. remont wszystkiego to chyba wyjdzie z 1500zl po najnizszej lini oporu:D

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=431207&p=5192875#p5192875 - moje mkIII

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz lip 11, 2010 23:28

Plus tuleje metalowo - gumowe przednich wahaczy, końcówki drążków kierowniczych i sworznie. W sumie koszta cię nie zjedzą, części są stosunkowo tanie, poza amortyzatorami, więc warto kupować zamienniki dobrej jakości. Powinieneś pojechać do mechanika albo nawet na zwykłą diagnostykę i otrzymać listę co jest do wymiany. Rzadkością jest żeby trzeba wymieniać wszystko.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
pawelek1z2
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: pawelek1z2 » pn lip 12, 2010 18:10

okej, dzięki, a powiedzcie mi czy części od golfa hatchback pasują do varianta? rozumiem ze na przykład amortyzatory to nie będą, to wiadomo, ale np przeguby?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”