zawieszenie agonia - koszt, co wymienić?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- pawelek1z2
- Użytkownik
zawieszenie agonia - koszt, co wymienić?
witam wszystkich, jestem totalnym laikiem w sprawach aut, kupiłem sobie auto golf 3 variant z silnikiem TDI AFN. niestety zawieszenie ejst w stanie agonalnym. chciałbym, żeby mi ktoś napisał jakie koszty mnie czekają a także to z czego składa się zawieszenie w tym aucie. na pewno łożyska to będą do wymiany, amortyzatory raczej też. nie wiem co tam jeszcze jest, a nei chce uzywac slow ktorych znaczenia nie znam - ale ogolnie chodzi mi o takie *#cenzura#* gumowe, łączniki, no takie ktore sprawia ze to auto bedzie sprawne:) ps. stuka mi podczas jazdy coś, zazwyczaj przy ruszaniu raz czy dwa stuknie lub chamowaniu - wg mnie to łożyska.
- karol2010
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
łozyska sa do wymiany wtedy jak buczy w samochodzie wyrazne pulsacyjne buczenie opon lub ciagle wymiana ok 60zl za tylne lozysko za przednie chyba ciut drozej. amortyzatory to chyba najdrozsza sprawa wszystko zalezy jakie czesci chcesz wstawic amortyzatory to tez droga sprawa i roznorodna od 400 za komplet (to chyba te najtansze nie polecam ) do 1000 za sportowe za komplet. mozesz miec jescze do wymiany tuleje na tylnej belce sa 2 srednio to kosztuje 80zl za jedna. zawieszenie to jest tak obszerny temat ze ciezko powiedziec co masz do wymiany a co dobre pomimo nawet duzego przebiegu. remont wszystkiego to chyba wyjdzie z 1500zl po najnizszej lini oporu:D
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=431207&p=5192875#p5192875 - moje mkIII
- Paweł Marek
- V.I.P.
Plus tuleje metalowo - gumowe przednich wahaczy, końcówki drążków kierowniczych i sworznie. W sumie koszta cię nie zjedzą, części są stosunkowo tanie, poza amortyzatorami, więc warto kupować zamienniki dobrej jakości. Powinieneś pojechać do mechanika albo nawet na zwykłą diagnostykę i otrzymać listę co jest do wymiany. Rzadkością jest żeby trzeba wymieniać wszystko.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- pawelek1z2
- Użytkownik