Dłubiemy i swapujemy 1.8T
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Dario84
- Forum Master
- Kontakt:
Biegi 1,8T nie pamiętam oznaczenia skrzyni, przełożenie główne CYP.
CTR Tuning: CHIPTUNING, DIAGNOSTYKA, MECHANIKA, ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, HAMOWNIA GG:3995871 tel 693784122
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
kupiłem jakiś czas temu golf mk4 angola 1,8T agu. W poniedziałek mechanik zabiera się za kompletnego swapa do mojej audicy a3 1,8 agn.
Powiedzcie mi koledzy, co na bank nie podpasuje podczas swapa? Mechanik nie umiał jednoznacznie powiedzieć, bo niektóre rzeczy wychodzą dopiero podczas roboty. Jak to jest z licznikiem, wydechem, wiązką, przewodami nagrzewnicy itp.?
Powiedzcie mi koledzy, co na bank nie podpasuje podczas swapa? Mechanik nie umiał jednoznacznie powiedzieć, bo niektóre rzeczy wychodzą dopiero podczas roboty. Jak to jest z licznikiem, wydechem, wiązką, przewodami nagrzewnicy itp.?
A ja powrócę do tematy wtrysków z 5 strony, TAZ, pisaleś o wtryskach z Rovera 600 2.0 16v.
Jak je znaleźć dokładnie, były we wszystkich 2.0 16v z tego modelu, czy jakoś rocznikowo. Po oznaczeniu to bym wiedział, ale szukając na allegro jest nie lada wyczyn dowiedzieć się jakie mają oznaczenia sprzedawane wtryski:D
Nie będa zbyt dużo lały, wkładam k04 do agu no i wtryski miałem wkładać od s3 380ccm, ale różnica w cenie mnie teraz zastanawia, bo te od rovera można kupić za 150zł:) wszystko jest p&p?
Jak je znaleźć dokładnie, były we wszystkich 2.0 16v z tego modelu, czy jakoś rocznikowo. Po oznaczeniu to bym wiedział, ale szukając na allegro jest nie lada wyczyn dowiedzieć się jakie mają oznaczenia sprzedawane wtryski:D
Nie będa zbyt dużo lały, wkładam k04 do agu no i wtryski miałem wkładać od s3 380ccm, ale różnica w cenie mnie teraz zastanawia, bo te od rovera można kupić za 150zł:) wszystko jest p&p?
Re:
TAZ pisze:Obejrzyj post w tym temacie z dnia: Sob Mar 06, 2010 1:45 am
A tak dla chcących taniej kupić duże wtryski. DENSO MJY 100460 leją 460cc przy 3 barach i można je kupić z ROVERA 600 2.016V. Foto wieczorem.
taz to wtyski z modelu wolnossacego ??
pytam bo tak wogole to ten silnik to konstrukcja hondy i jesli dobrze pojdzie to dzis bede mial info czy takowe niewystepuja czasem w preludach i accordach z tym samym motorem
dead slow but still forward
Re: Re:
występują.dcsp52 pisze:TAZ pisze:Obejrzyj post w tym temacie z dnia: Sob Mar 06, 2010 1:45 am
A tak dla chcących taniej kupić duże wtryski. DENSO MJY 100460 leją 460cc przy 3 barach i można je kupić z ROVERA 600 2.016V. Foto wieczorem.
taz to wtyski z modelu wolnossacego ??
pytam bo tak wogole to ten silnik to konstrukcja hondy i jesli dobrze pojdzie to dzis bede mial info czy takowe niewystepuja czasem w preludach i accordach z tym samym motorem
wolnossący 2.0 16v. ja od taiego kupiłem i sprzedawca też je reklamował jako wtryskiwacze Honda/ Rover. Patrz na oznaczenia jak będziesz miał w rękach
tzn ja znalazlem tylko info ze te MJY 100460 (Rover 2.0 turbo) dlatego pytam
dokladnie to ze w 620ti wystepowaly te wtryski o wolnossacych benzynach niemam info
dokladnie to ze w 620ti wystepowaly te wtryski o wolnossacych benzynach niemam info
Ostatnio zmieniony ndz sie 01, 2010 13:31 przez dcsp52, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja kupiłem z wolnossaka, dlatego napisałem, że występują też w hondzie bo tak sprzedawał je koleś od którego kupiłem.
no to wypas to szukam dalej
rozumiem z e jak oznaczenie takie samo to wydajnosc taka sama w wolnossaku i turbo ?
rozumiem z e jak oznaczenie takie samo to wydajnosc taka sama w wolnossaku i turbo ?