esp
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
esp
witam a Ja szukalem ale nie moge nic znalesc w zwiazku z tym zapytam tutaj moze ktos wie .Wprawdzie to leon 1 ale silnik asv 1.9 tdi 110 km i pytanie czy Ja mam w moim leonie esp pytam bo chce wymieniac plyn hamulcowy konkretnie zastanawiam sie pomiedzy dwoma ATE : typ 200 albo ATE sl.6 i ten drugi niby jest dla aut z systemami esp ale za to typ 200 ma lepsze wlasciwosci dodam ,ze jezdze w miare normalnie czasem przycisne a ostre hamowanie zdarza mi sie rzadko jak musze to co innego .Wiem ,ze mam tcs czy system kontroli trakcji ale czy to to samo co esp bo z tego co wiem to esp to system blokujacy poszcegolne kola w celu wyprowadzenia auta z poslizgu .Prosze o dopowiedz kogos kto ma o tym pojecie
Ostatnio zmieniony śr lip 07, 2010 19:16 przez davidov26, łącznie zmieniany 1 raz.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
TCS - jest to układ zapobiegający zerwaniu przyczepności kół napędowych podczas przyspieszania/ruszania, czyli odpowiednik ASR, jeśli w tunelu środkowym masz przycisk TCS to nie masz ESP, jśli masz przycisk ESP to masz i TCS
Ostatnio zmieniony czw lip 08, 2010 00:48 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.