wymiana filtra paliwa 1.6 benzyna
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
wymiana filtra paliwa 1.6 benzyna
Mam pytanko ...
Kupiłem filtr paliwa i chce go sam wymienic ... nigdy tego nie robiłem i nie dodam nawet że sie nie bardzo na tym znam.
Sprawa niby prosta bo tylko dwie rurki filtr ma ... ale w uacie we filtrze od góry widac jedną cienką rurkę (paliwową) i druga grubszą...
Prosze o info jak do tego podejść....
Dziekuje
Kupiłem filtr paliwa i chce go sam wymienic ... nigdy tego nie robiłem i nie dodam nawet że sie nie bardzo na tym znam.
Sprawa niby prosta bo tylko dwie rurki filtr ma ... ale w uacie we filtrze od góry widac jedną cienką rurkę (paliwową) i druga grubszą...
Prosze o info jak do tego podejść....
Dziekuje
Nie znam sie na prawie ffffffcale
koledzy mam pytanie a mianowicie, wczoraj wymieniałem olej i filtry w aucie (mk4) ale niestety nie udało sie z filtrem paliwa a dokładnie chodzi o to ze nie wiem jak gdyż nie wiem jak "odłączyć" przewody z tego filtra. Mógłbym na sile ale całkiem możliwe ze mogę tam cos złamać i moze cos ciec wiec poradźcie jak sie te przewody od filtra delikatnie odłącza.
pozdroo
pozdroo
na wezyku od filtra powinienes miec cybanty? odkrecasz je
ja zaczaczynalem od wezyka ktory odprowadza paliwo z fitra a nastepnie do wezyka ktory doprowadza paliwo
ja zaczaczynalem od wezyka ktory odprowadza paliwo z fitra a nastepnie do wezyka ktory doprowadza paliwo
Gdy się urodziłem diabeł powiedział: "O k..wa! Konkurencja!"
Mój klekot - Diesel kopci, diesel czadzi - diesel nigdy Cie nie zdradzi
wytki czyli jak by blomby takie? - jak tak to trzeba je zerwac/przeciacdomeL pisze:dziwne "wtyki"
Gdy się urodziłem diabeł powiedział: "O k..wa! Konkurencja!"
http://volkswagen.msk.ru/fuel/g4/g4_fuel_1_6_rus.zip
Tutaj jest pokazane jak zdjąć
Link wklej w okno przeglądarki i ściągnij plik
Ostatnio zmieniony śr lip 07, 2010 17:18 przez zikr6, łącznie zmieniany 1 raz.
nie nie blomby, kurde ciężko to określić wygląda to podobnie jak wtyczka która jest podłączona do świecy*adik* pisze:wytki czyli jak by blomby takie? - jak tak to trzeba je zerwac/przeciacdomeL pisze:dziwne "wtyki"
zikr6 wklejilem i pokazała sie jakas strona :/ masz moze to na dysku??zikr6 pisze:http://volkswagen.msk.ru/fuel/g4/g4_fuel_1_6_rus.zip
- Paweł Marek
- V.I.P.
użyj Opery otworzy się okienko zapisu, lub użyj IE klinij prawym klawiszem myszy i "zapisz jako". Mozilla czasem nie działa ze wszystkim jak należy.domeL pisze:zikr6 wklejilem i pokazała sie jakas strona :/ masz moze to na dysku??
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ok mam ale mam jeszcze pytanie. Przewody a dokładnie kocówki sa dokładnie takie same jak na obrazku ale dalej nie wiem jak je odłączyć. Na zdjęciu górnym strzałka górna pokazuje ze tak jakby trzeba coś oderwać czy przesunąć a śrubokrętami po prostu podważyć?? nie złamię tam nic? bo jak to oglądałem i podważałem to balem sie ze moge cos złamać. Cala to "wtyczka" jest plastikowa