Golf V pytanie o ROZRZĄD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf V pytanie o ROZRZĄD
Witam. Jestem od niedawna posiadaczem golfa V 1.9TDI 105KM BKC.
Auto ma przebieg 76000km rok produkcji 2005.
Jest to raczej realny przebieg tego auta ale z uwagi że jest to już 5 lat co wiąże się chociaż z wymianą samego paska postanowiłem wymienić cały rozrząd. Pasek kupie GATES rolki SKF i teraz moje pytanie: czy pompę wody też mam wymienić przy tym przebiegu?
Jeśli kupiłbym zamiennik to obawiam się jego krótszej trwałości w porównaniu z moim oryginałem.
Proszę o doradzenie w tej sprawie.
Jest to raczej realny przebieg tego auta ale z uwagi że jest to już 5 lat co wiąże się chociaż z wymianą samego paska postanowiłem wymienić cały rozrząd. Pasek kupie GATES rolki SKF i teraz moje pytanie: czy pompę wody też mam wymienić przy tym przebiegu?
Jeśli kupiłbym zamiennik to obawiam się jego krótszej trwałości w porównaniu z moim oryginałem.
-
- Nowicjusz
Co to oznacza realny? Sprawdzony w serwisie itd? Czy tylko tak Ci się wydaje bo sprzedający bajek naopowiadał?mailo pisze:Jest to raczej realny przebieg tego auta
Bo jak dla mnie realny z tego roku to minimum 150 a widziałem z grubo ponad 200.
Jeśli chodzi o wymianę to wymieniaj wszystko i będziesz miał głowę spokojną.
Ostatnio zmieniony śr lip 07, 2010 17:21 przez erikt65, łącznie zmieniany 1 raz.
Pompa wody -wymina
Witamerikt65 pisze:Co to oznacza realny? Sprawdzony w serwisie itd? Czy tylko tak Ci się wydaje bo sprzedający bajek naopowiadał?mailo pisze:Jest to raczej realny przebieg tego auta
Bo jak dla mnie realny z tego roku to minimum 150 a widziałem z grubo ponad 200.
Jeśli chodzi o wymianę to wymieniaj wszystko i będziesz miał głowę spokojną.
Popieram
Mam Leonka z takim silnikiem z 2006r i naganiane 160tys i to jest norma na zachodzie .
Pzdr
My w aso ( coprawda w oplu) wymieniamy pompe wodna wtedy gdy producet zaleca ja wymienic ( niektore silniki tak maja) na zadanie klienta oraz jak ciekie z pompy lub ma luzy. Jak jest okej pompa to sie jej nie rusza. Nikt mi nie da gwarancji ze nowa pompa posmiga 50 tys km czy 150 czy nawet wiecej. Byly juz przypadki ze pompa padala po naprawde nieduzych przebiegach. Ostatnio mielismy nowa astre no i po 7480 km pompa byla do wymiany. Normalnie autko nówka funkiel a taki brzydki babol.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Re: Golf V pytanie o ROZRZĄD
Jesli dobrze poszukasz za oryginalny kompletny rozrząd zapłacisz ok 380 + pompa rowniez oryginalna 150zł w sumie masz cąły kompletny rozrząd za niewiele ponad 500zł -ORYGINALNY. Właśnie taki zestaw zakupilem teraz zamierzam jechac do mechanika i mam podobny przebieg ale nie mam zamiaru oszczedzac . Tobie to tez polecam wymień cały rozrząd i masz spokójmailo pisze:Witam. Jestem od niedawna posiadaczem golfa V 1.9TDI 105KM BKC.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
po pierwsze auto ma już 5 lat co jest przesłanką do wymiany rozrządu nawet gdyby tylko miał 10 tyś km przebiegu a po drugie biorąc pod uwagę pochodzenie auta i możliwy "realny" przebieg również nadaje się do wymiany, jeśli przebieg jest rzeczywiście realny (mało prawdopodobne aczkolwiek możliwe) to "patrz punkt pierwszy"janusz2008 pisze:Z takim przebiegiem, nie wymieniał bym.
Diesel przez 5 lat przejeżdża tylko 76 tys km? Mało coś. Mój w 2 lata przejechał po niemcach 107 tys i wygląda jak nowy Wymieniaj wszystko i nie marudzić
Ostatnio zmieniony czw lip 08, 2010 00:29 przez Forest89, łącznie zmieniany 1 raz.