MK4 cabrio czy to przegub?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
MK4 cabrio czy to przegub?
Witam wszystkich. Panowie potrzebuje waszej pomocy. Chodzi mi o Golfa cabrio z 2000r 1.6 74kw AKS. To samochod mojej zony i ja jezdze nim bardzo rzadko. Lecz ostatnie jechalem i wysiadlem z niego w szoku. Jadac strasznie bilo kierownica i cos chrubotalo w lewym przednim kole. Podlewarowalem auto, zlapalem za kolo i okazalo sie ze lozysko jest rozwalone w drobny mak. Wymienilem lozysko bez zadnej prasy i mechanika. Wszystko powoli i dokladnie. Nowe lozysko nabilem przez dobrana tuleje, a koncowke dobilem starym lozyskiem, zlozylem wszystko do kupy, nakretke dokrecilem do oporu. Luzu brak, nic nie chuczy, ale czasami przy skrecie w prawo jest takie dziwne chrobotanie i strzelanie jakby przegub. Jest mozliwe ze przy jezdzie przez dluzszy czas na rozwalonym lozysku poszedl przegub zewnetrzny? Pozdrawiam.
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
przy uszkodzonym łożysku nie powinien się przegub posypać. przeguby zacierają się wtedy gdy peknie osłona przegubu ta gumowa i wtedy do środka dostaje się woda z piachem i wtedy niszczy się przegub. najczęściej objaw uszkodzonego przegubu pokazuje się przy maksymalnym skręcie kołami i ruszaniu dynamicznym i słychać ten odgłos chrobotania strzelania. przegub nadaje się wtedy do wymianysiwek83 pisze:Luzu brak, nic nie chuczy, ale czasami przy skrecie w prawo jest takie dziwne chrobotanie i strzelanie jakby przegub. Jest mozliwe ze przy jezdzie przez dluzszy czas na rozwalonym lozysku poszedl przegub zewnetrzny? Pozdrawiam.
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;