Witam to moj pierwszy post
Posiadam seata ibize 2.0 16v gti abf i mam problem od nie dawna zaczely mi dziwnie obroty falowac na zimnym tzn odpalam to odrazu jest 1.5 tys obr. i za chwile spada do 0.5 obr i zaraz znowu na 1.5 i sytuacja sie powtarza okolo 3 razy i gasnie. Odpalam i jak daje gazu utrzymuje zeby nie zgasl to da rade jechac i tak okolo 5 km po przejechaniu jest juz wszystko ok dodam jeszcze ze samochod posiada instalacje LPG lecz czy na benzynie czy na gazie jest dokladnie to samo. A co najlepsze ze jak jest sloneczna pogoda i jest cieplo ponad 20 stopni po nocy to jak odpalam samochod to jest wszystko ok. silniczek krokowy to chyba raczej nie bo i na cieplym by tez falowaly . Koledzy macie jakis pomysl??? Z gory dziekuje i pozdrawiam
dziwny problem z obrotami w ABF-ie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
może pomoże http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2009875 a jak nie to opcja szukaj
Ostatnio zmieniony śr lip 07, 2010 09:17 przez Adam204, łącznie zmieniany 1 raz.
czytalem i szukalem i nic konkretnego nie znalazlem. Dodam ze pierwszy raz mi sie to przytrafilo po wymienie filtrow od gazu i powietrza ale to chyba tylko taki zbieg okolicznosci. Dzisiaj rano to az mi szarpal i obroty sie ustabilizowaly po 15km a przedtem bylo po 5 gdzies chyba coraz gorzej sie robi. Wie ktos co mu dolega??