Wskazówka mi się zatrzymuje na ok 4tyś obrotów i dalej nie idzie., a na wolnych obrotach jak dodam gazu jest jest wszystko ok.
Czy ktoś ma na to jakiś sposób ??
[MK1]Problem z obrotomierzem po zmianie tarcz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
moze niteczke sobie przywiaz do wskazowki i sam dalej naciagaj,sory jakis dzien do zartow mam dzisiaj.ale innej przyczyny niema jak cos z elektryka.pierwszy raz cos takiego widze bo skazowka nie moze sie zacinac skoro na luzie wychyla sie.i chyba dobrze ja spowrotem wsadziles bo z licznikiem jest tak ze nie dajesz wskazowke na bolec przy zakladaniu tylko nizej jest w poradach opis poprawy wskazan predkosciomierza i moze obrotomierza wskazowke zle nalozyles nie z tego miejsca startuje?
predkosciomierz ma sprezynki itp a obrotomierz to czysto elektryczna sprawa(o ile pamietam jak swoj w mak rozbieralem)i jesli jest cos nie tak to pewnie gdzies jest slaby styk bo on zlicza impulsy z cewki(o ile pamietam)zmieniajac tarcze moze cos zrobiles z sprezyna co cofa wskazowke.albo cos posadziles tu niech sie wypowie elektryk.jak ci nikt nie pomoze to mam kumpla w serwisie vw (inż.alektronik)i moze mi cos podpowie.ale na 2 wyjezdzam wiec..