Pare pytan MK2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mieczus
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Pare pytan MK2

Post autor: mieczus » pn kwie 24, 2006 20:39

Witam
Mam pare pytan dotyczacych MK2:

1. Jak wciskam lub puszczam pedal hamulca to skrzypi mi sprezyna (tak mysle) co zrobic aby przestala?

2. Na kokpicie zaraz za manetka od kierunkowsakzow znajduje sie cos taka jakby prostokatna zaslepka o wymiarach mniej wiecej 4x3cm wyjac jej nie dalem rady, a na sile nie probowalem a ciekawosc mnie zrzera co to jest. Jak malo dokladny opis to jutro dorzuce foto.

3. Potrzebuje kupic takie zaczepy do mocowania oslony tylnej klepy (chodzi mi o ten plastik w srodku co pod nim znajduje sie mechanizm otwierania klapy z zamkiem i silnik wycieraczki) i nie wiem gdzie to moge dostac i o co w ogole pytac.

Dzieki za pomoc.

mieczus

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » pn kwie 24, 2006 20:46

mieczus pisze:2. Na kokpicie zaraz za manetka od kierunkowsakzow znajduje sie cos taka jakby prostokatna zaslepka o wymiarach mniej wiecej 4x3cm wyjac jej nie dalem rady, a na sile nie probowalem a ciekawosc mnie zrzera co to jest. Jak malo dokladny opis to jutro dorzuce foto.
tam byla wajcha od zmieniania kata zaplonu, wystepowalo to tylko w dieslach

zeby zdjac trzeba odkrecic srubke tak jakby od srodka kokpitu

mieczus
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: mieczus » pn kwie 24, 2006 20:51

oki dzieki, jak juz dostane odpowiedzi na wszystkie pytania, dostaniesz punkcik ode mnie pozdrawiam

mieczus

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » pn kwie 24, 2006 21:11

mieczus pisze:. Jak wciskam lub puszczam pedal hamulca to skrzypi mi sprezyna (tak mysle) co zrobic aby przestala
nasmarowac... spsikaj wszystko WD-40 ... sposub najprostszy a czesto skuteczny :) chodzi ci rozuniem o sprezyne pod pedalem hamulca ?
mieczus pisze:3. Potrzebuje kupic takie zaczepy do mocowania oslony tylnej klepy (chodzi mi o ten plastik w srodku co pod nim znajduje sie mechanizm otwierania klapy z zamkiem i silnik wycieraczki) i nie wiem gdzie to moge dostac i o co w ogole pytac.
pytaj w sklepach motoryzacyjnych... powinni miec... ja ostatnio kupilem i trzy mi zostaly wiec moge ci je podeslac jesli nie znajdziesz ich nigdzie...

mieczus
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: mieczus » pn kwie 24, 2006 21:19

KamilW pisze: chodzi ci rozuniem o sprezyne pod pedalem hamulca
tak mi sie wydaje, ze to ona jest sprawca tych piskow
KamilW pisze:pytaj w sklepach motoryzacyjnych... powinni miec...
tylko o co mam konkretnie pytac, bo gosc ze sklepu moze nie miec golfa i pewnie mnie nie zrozumnie
KamilW pisze: ja ostatnio kupilem i trzy mi zostaly wiec moge ci je podeslac jesli nie znajdziesz ich nigdzie...
oki dzieki, ale mysle, ze jak nigdzie nie znajde to Cie poprosze, abyc mi je po prostu u siebie kupil.

mieczus

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » pn kwie 24, 2006 22:42

mieczus pisze:tak mi sie wydaje, ze to ona jest sprawca tych piskow
to ladnie zalej wszystko WD 40... powinno pomoc a roboty niewiele :)
mieczus pisze:tylko o co mam konkretnie pytac, bo gosc ze sklepu moze nie miec golfa i pewnie mnie nie zrozumnie
nie mam pomyslu jak to nazwac... mozesz zrobic wydruk z etki lub mu to jakos opisac dokladnie lub wymontowac jedna sztuke i pokazac a jak nie znajdziesz to mozesz na mnie liczyc...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”