Obroty w MKIV
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- mariusz:-)
- Nowicjusz
- Auto: MK7
Obroty w MKIV
witam , dziwna sprawa, założyłem gaz i jakiś czas później zaczęło się , falują obroty ale tylko na gazie, od 800-1200 na benie jest o.k. jak się silnik zagrzeje do ok.90 stopni to już takiego falowania nie ma o co tu chodzi ?
a i jeszcze jedno, po uruchomieniu silnika obroty podejdą do ok. 2000 tyś i gdy spadną silnik gaśnie, czy to może być silniczek krokowy ????? czy cos innego ???
a i jeszcze jedno, po uruchomieniu silnika obroty podejdą do ok. 2000 tyś i gdy spadną silnik gaśnie, czy to może być silniczek krokowy ????? czy cos innego ???
sawczuk
-
- Forum Master
- Nowicjusz
byłem u gazownika oczywiście, ale akurat wtedy nic się nie działo
po podłączeniu kompa wszystko było wporządku , w tym momencie zakładam że po jego stronie wszystko jest o.k. ale też słyszalem że "niemcy (auta oczywiście mam na myśli) nie lubieją gazu " żeby nikomu nic innego się nie kojarzyło 

sawczuk
-
- Forum Master
- Nowicjusz
Ja też mam sekwencje ale jeszcze przed pierwszą regulacją - narazie nie mam takich problemów jak Ty.
Miałem wcześniej okazję jeździć też Golfem IV 1.6SR z ustawioną porządnie sekwencją i tego problemu też nie było, auto chodziło elegancko
Moim zdaniem niekoniecznie musi to być wina gazu, może faktycznie coś z silniczkiem krokowym. Ale w tej kwestii nie jestem fachowcem.
Miałem wcześniej okazję jeździć też Golfem IV 1.6SR z ustawioną porządnie sekwencją i tego problemu też nie było, auto chodziło elegancko

Moim zdaniem niekoniecznie musi to być wina gazu, może faktycznie coś z silniczkiem krokowym. Ale w tej kwestii nie jestem fachowcem.
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/142850.html][img]http://images.spritmonitor.de/142850_5.png[/img][/url]
-
- Forum Master
Witam !!!
Ja takze mam sekwencje w 1.6SR i nie ma z nia zadnych problemow. Instalka byla robiona w sprawdzonym zakladzie w Wa-wie.
Co do ceny to wcale nie dalem duzo bo 2300zł wiec nie zawsze co drozsze musi byc lepsze, wystarczy aby montazysci mieli pojecie o tym co robia.
Male pytanko do uzytkownikow 1.6SR z sekwencja: ile Wam pali gazu/100km ??
Pozdrawiam.
Ja takze mam sekwencje w 1.6SR i nie ma z nia zadnych problemow. Instalka byla robiona w sprawdzonym zakladzie w Wa-wie.
Co do ceny to wcale nie dalem duzo bo 2300zł wiec nie zawsze co drozsze musi byc lepsze, wystarczy aby montazysci mieli pojecie o tym co robia.
Male pytanko do uzytkownikow 1.6SR z sekwencja: ile Wam pali gazu/100km ??
Pozdrawiam.
Za taka cene to cos dziwna ta sekwencja...
Ja mam u siebie i przejechalem juz prawie 8 tys i jest wszystko OK
W mkIV nie masz silniczka krokowego, zastapiony on jest modulem przepustnicy
a jak faluja Ci obroty tylko na gazie to tylko i wylacznie regulacja i to porzadna
najlepiej rozgrzej dobrze silnik i niech wtedy Ci wyregulują, niech zgadnie obroty faluja Ci przy podjeżdzaniu w korkach i zatrzymywaniu sie zaraz
ja poprosilem o regulacje podczas jazdy i tfu tfu tfu wszystko jest ok
p.s.
napisz jakiej firmy masz instalacje
co do spalania, mi w wawie ponizej 11 nie udalo sie zejsc
trasa nie wiem, bo podobno za szybko jezdze
Ja mam u siebie i przejechalem juz prawie 8 tys i jest wszystko OK
W mkIV nie masz silniczka krokowego, zastapiony on jest modulem przepustnicy
a jak faluja Ci obroty tylko na gazie to tylko i wylacznie regulacja i to porzadna
najlepiej rozgrzej dobrze silnik i niech wtedy Ci wyregulują, niech zgadnie obroty faluja Ci przy podjeżdzaniu w korkach i zatrzymywaniu sie zaraz
ja poprosilem o regulacje podczas jazdy i tfu tfu tfu wszystko jest ok
p.s.
napisz jakiej firmy masz instalacje
co do spalania, mi w wawie ponizej 11 nie udalo sie zejsc
trasa nie wiem, bo podobno za szybko jezdze