Bije mocno Kierownica Razem z Drążkiem Zmiany Biegów !POMOCY
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Bije mocno Kierownica Razem z Drążkiem Zmiany Biegów !POMOCY
Witam mam dziwny problem ;/ ... Pisałem o pomoc kiedyś tu na forum ale nikt nie pomógł więc pojechałem do mechaników 2 jak do tej pory żaden niwie jak problem rozwiązać bez wymieniania wszystkiego po koleij na co mnie nie stać ;p Problem opisze we skrócie '' bije dość mocno kierownica i drążek zmiany biegów !!!! przy rożnych prędkościach nawet ostatnio czasem przy 60 km ale zazwyczaj najmocniej przy 80-110 koła miałem 17 cali wymieniłem na stalówki 14 nic to nie pomogło stalówki wyważone ! Na postoju drążek niema drgań ... Proszę o jakieś wskazówki bo niemam pojęcia mechanicy też gowieno warci ;/
Przegląd przeszedł niedawno i nic nie wyszło z zawieszeniem ;/
takie tematy nie zakladamy w faq!/duber
Przegląd przeszedł niedawno i nic nie wyszło z zawieszeniem ;/
takie tematy nie zakladamy w faq!/duber
Ostatnio zmieniony ndz lip 04, 2010 13:08 przez esiu100, łącznie zmieniany 3 razy.
Tarcza raczej jest krzywa i wymieniam w tym miesiącu na brembo bo przy naciskaniu na pedał hamulca lekko to potrafi mi mięśniami na rękach rzucać ;p
[ Dodano: 04 Lip 2010 12:38 ]
jeszcze jedno do pana edzia myślisz że pół oś czy może rozleciał się przegub wewnętrzny ?
I pytanie który
[ Dodano: 04 Lip 2010 12:38 ]
jeszcze jedno do pana edzia myślisz że pół oś czy może rozleciał się przegub wewnętrzny ?
I pytanie który
Ostatnio zmieniony ndz lip 04, 2010 12:41 przez esiu100, łącznie zmieniany 2 razy.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Stawiam na ugiętą półoś jak wspomniał miś fazi i edzio,natomiast jak w nic nie przyrżnąłeś,to może być sam przegub.
Przerabiałem coś podobnego w skodzie felicji-tak napitalało wszystkim,że mało łeb nie spadł.
Po wyjęciu przegubu zewnętrznego,to co w nim kiedyś było smarem,zmieniło się czarny proch,a opór jaki stawiał,przechodził ludzkie pojęcie.
Po zmianie,jak ręką odjął
Przerabiałem coś podobnego w skodzie felicji-tak napitalało wszystkim,że mało łeb nie spadł.
Po wyjęciu przegubu zewnętrznego,to co w nim kiedyś było smarem,zmieniło się czarny proch,a opór jaki stawiał,przechodził ludzkie pojęcie.
Po zmianie,jak ręką odjął
esiu100, jedż na kanał i chwyc za dwa konce mając przegub w srodku.targaj tym góra dól lewo i w prawo.jak wyczujesz luz to wiadomo.choc jak mi kiedys w mk2 padl wewnetrzny to nawet nogi na podlodze podskakiwaly,
i tu tez moze byc problem.zmienisz napisz czy pomoglo.do tego czasu nic wiecej nie zmieniaj.esiu100 pisze:Tarcza raczej jest krzywa i wymieniam w tym miesiącu na brembo