Zmiana zegarów !!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Zmiana zegarów !!!!
Witam !
Mam pytanie czy da się zmienic zegary w golfie 2 z 85r 1.6d na te nowe co mają obrotomierz oraz informuje o spalaniu jak się da to co trzeba by zrobić aby to działało ??
Mam pytanie czy da się zmienic zegary w golfie 2 z 85r 1.6d na te nowe co mają obrotomierz oraz informuje o spalaniu jak się da to co trzeba by zrobić aby to działało ??
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
dac sie da... ale bedzie duzo roboty zeby obrotek dzialal a spalania w MFA na pewno nie uda ci sie uruchomic... poszukaj takiego z wersji 1,6 GTD... tam byl obrotek i MFA ale bez spalania... ale na pewno bedzie latwiej podlaczyc obrotek... i sprawdz jaki masz naped predkosciomierza... i indeks predkosci 

-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
zaraz zaraz, jak nie masz teraz obrotomierza to sie może okazać że nie masz tez podłączenia do niego. w dieslu impulsy do obrotka idą z alternatora, więc musisz mieć też odpowiedni alternator albo przerobić swój, było już kiedyś na forum.
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
-
- Mały gagatek
niestety nie wiem czy w instalacji bezobrotomierzowej VW przewidział możliwość zmiany bez większych kosztów. może masz taki alternator jak trza. to już kiedyś było na forum więc musisz poszukać
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
-
- Mały gagatek