Witam, czy w tym miejscu, gdzie są zaślepki od halogenów w Borze:
można wstawić światła do jazdy dziennej? Jak to wygląda z punktu widzenia technicznego i prawnego? Bo mam ustawione tak, że gdy zapłon włączę, a nawet wyłącznik mam w pozycji 0 to zapalają mi się światła automatycznie, mijania z przodu tylko. Więc chciałem wykorzystać ten myk tylko do świateł dziennych...
Światła do jazdy dziennej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
No dobra, ale jakbym np. znalazł taką lampę diodową, na której będzie oznaczona homologacja, wymiary by się zgadzały i automatyka włączania, więc z tym problemu pewnie by nie było. Tylko czy ktoś kiedyś montował to w ten sposób i czy jest możliwe, bez zakładania jakiś wieśniackich listew w kratki od zderzaka z allegro?beetle pisze:w czasie kontroli najpierw sprawdzają oznaczenia homologacyjne na lampie a potem wymiary montażowe i automatykę włączania.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Jak diagnosta czy policjant będzie upierdliwy (czytaj: dokładny) - to nie przejdzie. Lampa czyli reflektor widoczny na zdjęciu ma już homologację, na te rodzaje świateł które tam są - bez lamp dziennych.
Dołożenie jakiejś lampki, choćby najbardziej logiczne czy prawidłowe technicznie, zmieni warunki techniczne lampy i traci się homologację.
Dołożenie jakiejś lampki, choćby najbardziej logiczne czy prawidłowe technicznie, zmieni warunki techniczne lampy i traci się homologację.