wiec poki co zrobilem tak :
- wyczyscilem odme -lekko przybrudzona byla w srodku i rozpuszczalnikiem ja wyplukalem
-czarna puszka w srodku praktycznie czysta bo wkladalem tam palce
-uszczelka czy jak zwal to oring gumowy ktory dochodzi do czarnej puszki i zachodzi na metalowa rure byl przybrudzona ,ale caly wiec wyczyscilem i poskladalem w calosc
-czujnik cisnienia wykrecilem powycieralem i wkrecilem
-powycieralem i poczyscilem gdzie sie dalo silnik i czekam co bedzie dalej
-przejechalem autem sie jakeis 10km poki co odpukac nic nie kapie olej nie leci....
mam nadzieje ,ze nie zmieni sie nic i nie bede musial pisac do Was i robic zas przy tym:]
[ Dodano: 05 Lip 2010 19:23 ]
Po przejechaniu 30km dalej cieknie ,dzis wymieniam czujnik cisnienia oleju ,jak nie to to wtedy juz tylko te uszczelki podstawy oleju i tyle.Dodatkowo mam kaluze oleju cieknaca ze skrzyni biegow ...
[ Dodano: 06 Lip 2010 21:07 ]
Dzis bylem u mechanika bo wymiana czujnika cisnienia oleju nie dala nic ,powiedzial ze mam do wymiany uszczelke podstawy filtra oleju i uszczelniacz wału tam gdzie przy skrzyni cieknie.Odnosnie ciekniecia z silnika dodal od siebie ,ze po czesci ma gaz wplyw na to ze tak jest bo ma wyzsza temperature spalania i rozrzedza olej ....
[ Dodano: 18 Lip 2010 21:53 ]
16lipca wymienilem filtr oleju na Mahle Knecht ,a tydzien wczesniej czujnik cisnienia oleju -po tych wymianach minelo kilka dni i sie uspokoilo wszystko