Witam,
mam taki problem, rozebrałem wczoraj konsolę nawiewu w moim kochanym golfie bo nie świeciło podświetlanie. Zastosowałem się do porad z www.vwgolf.pl ale po tem ze zdziwieniem stwierdziłem, że świeci tylko środkowa część (regulacja temperatury), a do pozostałych minimalna ilość światła się dostaje (praktycznie taka, że nie widać, że świeci).. co jest przyczyną? czy powinny być tam jakieś plastikowe kryształy rozprowadzające światło od żarówki?
[MK3] Oświetlenie konsoli nawiewu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ZObacz z tyłu panelu czy nie pogubiłes tych kryształów, ale słabe podswietlenie seryjne jest normalne - zarowka jest tylko za srodkowym pokrętłem. Zajrzyj do rydza: www.rydzu.cba.pl/porady.htm
Nocne Mary Squad 

djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
wg mnei to norma.. ta zarowka tyle daje swiatla co nic i mi tez praktycznie te boczne nie swieca!
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Ja zrobiłem na 4 diody i efekt jest lepszy ale dalej średni. Pomysł Rydza z przewodem neonowym jest zdecydowanie najlepszy.Diody umieściłem na przeciwko plastików przewodzacych swiatło i spiłowałem ich końce , żeby rozpraszały światło. Koszt praktycznie żaden.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.