[MK3] Oświetlenie konsoli nawiewu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

heeroo
Nowicjusz
Nowicjusz

[MK3] Oświetlenie konsoli nawiewu

Post autor: heeroo » pn kwie 24, 2006 13:24

Witam,
mam taki problem, rozebrałem wczoraj konsolę nawiewu w moim kochanym golfie bo nie świeciło podświetlanie. Zastosowałem się do porad z www.vwgolf.pl ale po tem ze zdziwieniem stwierdziłem, że świeci tylko środkowa część (regulacja temperatury), a do pozostałych minimalna ilość światła się dostaje (praktycznie taka, że nie widać, że świeci).. co jest przyczyną? czy powinny być tam jakieś plastikowe kryształy rozprowadzające światło od żarówki?

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » pn kwie 24, 2006 13:49

ZObacz z tyłu panelu czy nie pogubiłes tych kryształów, ale słabe podswietlenie seryjne jest normalne - zarowka jest tylko za srodkowym pokrętłem. Zajrzyj do rydza: www.rydzu.cba.pl/porady.htm

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

Awatar użytkownika
MAPET
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: MAPET » wt kwie 25, 2006 13:45

wg mnei to norma.. ta zarowka tyle daje swiatla co nic i mi tez praktycznie te boczne nie swieca!

http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !

Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !

Obrazek

Awatar użytkownika
BeBe_1
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: BeBe_1 » wt kwie 25, 2006 19:22

Ja zrobiłem na 4 diody i efekt jest lepszy ale dalej średni. Pomysł Rydza z przewodem neonowym jest zdecydowanie najlepszy.Diody umieściłem na przeciwko plastików przewodzacych swiatło i spiłowałem ich końce , żeby rozpraszały światło. Koszt praktycznie żaden.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”