Mocowanie uszczelki miedzy kolektorek a uk. wtryskowym

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

grzesiek2009
Mały gagatek
Mały gagatek

Mocowanie uszczelki miedzy kolektorek a uk. wtryskowym

Post autor: grzesiek2009 » pt lip 02, 2010 21:23

Passat 1991, 1.8KAT. Wtrysk jest jednopunktowy. Jak przymocowana jest uszczelka między kolektorem a układem wtryskowym? Miałem stary kolektor z samą uszczelką i zdjąłem ją bez zadnego rozkręcania. Czy to jest tylko wciśnięte i trzyma się pod ciężarem całego wtrysku?

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pt lip 02, 2010 23:40

po prostu guma Ci się rozwarstwiła i podstawa się rozleciała na dwie części , jak jest dobra to jest w całości , zdejmij chwyt powietrza na górze wtrysku , jest przykręcony trzema wkrętami , jak to zdejmiesz to zobaczysz śrubki którymi wtrysk jest przykręcony do podstawy , wykręcisz je i masz dojście do dwóch śrubek mocujących tą podstawę do kolektora ssącego , są zabezpieczone zaginanymi blaszkami , składanie odwrotnie , jedna rada jak pozdejmujesz wszystko to dokładnie powycieraj i ODESSAJ ODKURZACZEM to co mogło się wsypać do kolektora , tam jest jeż i bez odkurzacza nie zrobisz nic , potem poskładaj wszystko na nowej podstawie

grzesiek2009
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: grzesiek2009 » sob lip 03, 2010 08:03

Faktycznie, patrząc po częściach znajduje podstawe kolektora, która jest zintegrowana z takim metalem, który przykręca się do kolektora. Myślałem że to jest osobny element a ta guma wchodzi w to ale okazuje się, że to jedna całość.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”