Witam,
Mam golfa IV z 1999r. Ostatnio przestał działać mi pilocik. Wymieniłem baterię i ku mojemu zdziwieniu dalej nie działa. Czytałem na forach o konieczności ponownego zaprogramowania kluczyka. Całe szczeście, że posiadam drugi kluczyk, który działa bez zarzutu. Próbowałem zakodować kluczyk wg takiego sposobu:
1. Wsadzam sprawny kluczyk do stacyjki i przekrecam zapłon.
2. Zamykam drzwi (wszystkie szyby tez), wkładam kluczyk, który chce zaprogramować do zamka od strony kierowcy.
3. Zamykam tym kluczykiem zamek i po zamknięciu naciskam przycisk na pilocie na ok 3 sek. (zaznaczam, ze nic sie wtedy nie dzieje, nie mruga zadna dioda przy ryglu, alarm nie daje zadnego odgłosu) - Zaznaczam, że oba kluczyki mam w wersji BEZ DIODY !
4. Odczekuje sekundę i znowu naciskam przycisk zamykania na pilocie.
5. Otwieram zamek przekrecając kluczyk i.....
...no własnie... jak nie działał tak nie działa.
Dodam tez, że nie wiem dlaczego, ale jak zamykam zamek przekrecając kluczyk to nie działa centralny zamek - nie zamyka wszystkich drzwi.
Co mam zrobić??
Proszę o pomoc. W sobote wyjeżdżam na urlop i boję się, że drugi kluczyk też padnie i nie bedę mógł zdeaktywować alarmu pilotem.
kodowanie kluczyka w Golf IV 1999 - problem - proszę o pomoc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Zdeaktywujesz otwierając dzrzwi z klucza .addeek pisze:nie bedę mógł zdeaktywować alarmu pilotem
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=224086
no nie do końca - zamkni ety pilotem najczęściej ma aktywowane w komforcie żeby wyło po otwarciu np kluczykiem czy łamakiemstonefree pisze:Zdeaktywujesz otwierając dzrzwi z klucza
w komforcie 1J0 bo taki ma to sa wartosci :
4537 - wartosć 8 lub 140
4543 - wartość 8 lub 140
4549 - wartosć 8 lub 140
addeek, źle uczysz pilota - włącz stacyjkę, zamknij auto drugim kluczykiem i naciśnij pilota kilkakrotnie (zamykanie 4 razy), otwórz auto, wyjmij kluczyk - sprawdź czy działa pilot
[ Dodano: Pią Lip 02, 2010 10:18 pm ]
no to mamy problem - spróbuj od strony pasażera - bo coś się dzieje z zamkiemaddeek pisze:Dodam tez, że nie wiem dlaczego, ale jak zamykam zamek przekrecając kluczyk to nie działa centralny zamek - nie zamyka wszystkich drzwi.
Chciałem spróbować w zamku od pasażera, ale niestety nie używany zamek teraz nie chce sie przekręcic
Jeszcze pytanie dla pewności: Do stacyjki wsadzam drugi (działający) kluczyk a do zamka ten, który chcę zaprogramować???
[ Dodano: 03 Lip 2010 19:32 ]
PS - dzięki za wcześniejsze odpowiedzi. Jestem teraz na urlopie tygodniowym - jak wrócę to pokombinuję tą metodą, która napisałeś (4 razy nacisnąć zamykanie).
Jeszcze pytanie dla pewności: Do stacyjki wsadzam drugi (działający) kluczyk a do zamka ten, który chcę zaprogramować???
[ Dodano: 03 Lip 2010 19:32 ]
PS - dzięki za wcześniejsze odpowiedzi. Jestem teraz na urlopie tygodniowym - jak wrócę to pokombinuję tą metodą, która napisałeś (4 razy nacisnąć zamykanie).