Wyświetlacz MFA z Mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wyświetlacz MFA z Mk3
Problem dotyczy wyświetlacza MFA w mk3. Niby coś tam na nim widać ale zanika wszystko, jak przełączę opcje to na chwile coś się pojawia i powoli zanika.
Ponoć działał jeszcze kilkanaście dni wcześniej ale miał tendencje do takiego zachowywania się. Obecnie pali się czasami jakiś segment tylko albo jest cały czysty.
Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
Ponoć działał jeszcze kilkanaście dni wcześniej ale miał tendencje do takiego zachowywania się. Obecnie pali się czasami jakiś segment tylko albo jest cały czysty.
Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
rozbierałem wsio, no prawie, nie zdjołem wskazówki z obrotomierza bo bałem się że potem będzie drgać/zle wskazywać itp.
czy miałeś taki problem i w ten sposób naprawiałeś? bo jak ruszałem nieprzykręconym wyświelaczem to nic nie zmieniało
czy miałeś taki problem i w ten sposób naprawiałeś? bo jak ruszałem nieprzykręconym wyświelaczem to nic nie zmieniało
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Nie nie maiłem takiego problemu, ale objawy o których piszesz wskazują na brak styku i stąd problemy z wyswietlaczem, jesli to szafa VDO to dostanie sie do wyswietlaczy jest banalne, jesli MOTOMETER (ten z przykrecaną szybką) to nic to nie da bo tam wyswietlacze są na stałe wlutowane w płyte (ciezko sie to cholerstwo rozbiera)
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
VDO chyba, mam auto od soboty dopiero 
Wyświetlacz nie jest wlutowany, tylko na 2 sróbki torxy wkręcony. Jak go wykręcę to unosi się do góry i można nim trochę ruszyć, ale musiał bym wskazówkę ściągnąć aby zdemontować go.
Jeśli chodzi o czyszczenie styków miedzy gumką wyświetlacza, a płytką to może coś tam wsunę ale nie wiem czy to coś da. Jak przełączam opcje MFA to różne segmenty się zapalają na moment i gasną powoli, ale tak to wygląda, że nie idzie nic z tego się rozczytać, tak jak by kondensator rozładowywał się powoli.
Podłączałem inny budzik z zwykłego mk3 z obrotomierzem to tylko pali się zegarek a MFA nie działa.

Wyświetlacz nie jest wlutowany, tylko na 2 sróbki torxy wkręcony. Jak go wykręcę to unosi się do góry i można nim trochę ruszyć, ale musiał bym wskazówkę ściągnąć aby zdemontować go.
Jeśli chodzi o czyszczenie styków miedzy gumką wyświetlacza, a płytką to może coś tam wsunę ale nie wiem czy to coś da. Jak przełączam opcje MFA to różne segmenty się zapalają na moment i gasną powoli, ale tak to wygląda, że nie idzie nic z tego się rozczytać, tak jak by kondensator rozładowywał się powoli.
Podłączałem inny budzik z zwykłego mk3 z obrotomierzem to tylko pali się zegarek a MFA nie działa.
nie, dałem już wyświetlacz do napraw, ponoć ten typ tak ma i mogą się psuć, w rodzinie mam jeszcze 2 takie gti i jeden spawny a drugi padnięty jak mój, być może dziś mi zrobią go, jak nie po świętach.