pytanie lekko scierne:)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
pytanie lekko scierne:)
siemka ,zima za nami pora zeby lakier pieknie blyszczal, wiadomo ze tempo najlepsze tylko mam pytanko jak czesto mozna to stosowac? juz kiedys to robilem ale ludzie mnie strasza ze lakier sobie zetre....
maj mk2 - kamel edition http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=389353#389353
Rok temu kupiłem pod kolor nadwozia i jestem zadowolony. Wczesniej kupowałem zwykłe woski. Sa one dobre ale do młodego lakieru na nowym aucie z czasem pojawiaja sie ryski itp. Taki wosk koloryzujacy potrafi duzo zdziałać 
Ja uzywam produktów firmy SIMONIC oraz pasty tempo. Firma SIMONIC tez sprzedaje produkt o tej samej charakterystyce co pasta tempo lecz jest jedna trudnosc. Fajnie sie go nakłada ale gorzej juz z polerka wyschnietej pasty. Trzeba duzo energi włozyc a przy pascie tempo nie ma tego problemu i daje sie lekko spolerowac szmatką.

Ja uzywam produktów firmy SIMONIC oraz pasty tempo. Firma SIMONIC tez sprzedaje produkt o tej samej charakterystyce co pasta tempo lecz jest jedna trudnosc. Fajnie sie go nakłada ale gorzej juz z polerka wyschnietej pasty. Trzeba duzo energi włozyc a przy pascie tempo nie ma tego problemu i daje sie lekko spolerowac szmatką.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
to chyba tez zalezy co ile sie myje i czym ...TAZ pisze:Utrzymuje się na aucie do miesiąca.
ja srednio raz w tyg i taka szczoteczka... a wycieracie do sucha ircha czy suszycie przy 120:) myjecie szczota czy gabka ?
[ Dodano: Nie Kwi 23, 2006 11:11 ]
ale jak wytrzymuje miesiac to m oge wcierac:)
maj mk2 - kamel edition http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=389353#389353
Ja do mycia używam jakiegoś szamponu za 5pln, dobrze się pienikamel1984 pisze:to chyba tez zalezy co ile sie myje i czym ...TAZ pisze:Utrzymuje się na aucie do miesiąca.
ja srednio raz w tyg i taka szczoteczka... a wycieracie do sucha ircha czy suszycie przy 120:) myjecie szczota czy gabka ?
[ Dodano: Nie Kwi 23, 2006 11:11 ]
ale jak wytrzymuje miesiac to m oge wcierac:)

Mam taką specjalną rękawice bez palców i nią lecę cały samochodzik łącznie z felgami, które wcześniej spryskuje też jakimś tam preparatem tanim.
Ponieważ kupiłem dopiero następne auto więc pewnie tempo niedługo użyje (stary i sprawdzony sposób), a potem będę co jakiś czas mleczko wcierał. Lakiernik mi mówił, że trzeba woskować auto albo wcierać mleczko aby miało lakier w bdb stanie po polerce bo inaczej straci swój urok. Wszyscy wiedzą, że polerować nie można za często.
Potem ściągam taką gumą wodę z karoserii (na BP kupiłem). Co do suszenia to miałem irchę wcześniej i zawsze nią wycierałem całe auto + progi i ranty ręcznikiem papierowym i było git. Teraz irchę wcieło i dostałem jakąś syntetyczną z dziurkami od dziewczyn. Nie nadaje się wcale w stosunku do takiej prawdziwej irchy.
Na koniec lecę wszelkie plastiki czarnidłem w takim pudełku jak czarnidła do butów, z gąbką na końcu. To jest dopiero wynalazek

Jedyne co mi teraz będzie doskwierać to nowe szprychowane bbsy :/
Tego nie lubię czyścić.
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8