Cewki, szarpanie silnika, kontrolka złego spalania
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Cewki, szarpanie silnika, kontrolka złego spalania
Pytanie laika - ile jest cewek w mk4 (1.4 16v)? Czyżby 4? Czy można w prosty sposób rozpoznać, która poszła? (zmieniałem już jedną na początku roku i jeśli to ta sama to chyba mogę reklamować w warsztacie?). Czy wymiana jest prosta na tyle, żebym sobie poradził bez problemu (powiedzmy oprócz kasowania błędów)?
Ostatnio zmieniony czw lip 01, 2010 19:44 przez varth, łącznie zmieniany 2 razy.
- Paweł Marek
- V.I.P.
To jest zespół z modułem zapłonowym i cewkami http://www.allegro.pl/item1065607490_ce ... lf_iv.html
Najpierw jedź do mechanika i próbuj walczyć, zwykle w sklepie jest dwa lata gwarancji na taką cześć ale realizacja jej może nie być łatwa.
Najpierw jedź do mechanika i próbuj walczyć, zwykle w sklepie jest dwa lata gwarancji na taką cześć ale realizacja jej może nie być łatwa.
Ostatnio zmieniony śr cze 30, 2010 13:15 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
U mnie są takie http://www.allegro.pl/item1070137660_ce ... 6_16v.html
Kupiłem nówkę boscha. Zmieniałem po kolei i już zdurniałem, na każdej lekko szarpie, a na jednej jest znacznie gorzej, więc to właśnie ją zastąpiłem. Jutro kolega ma podrzucić interfejs VAG i teraz moje pytania:
1) Rozumiem, że trzeba skasować błedy (kontrolka złe spalanie)
2) Czy VAG jest w stanie pokazać czy (a może nawet która) cewka jest uszkodzona?
3) Świece zmieniałem na początku roku, więc teraz chyba sobie daruje?
Czy coś jeszcze powinienem zrobić?
Kupiłem nówkę boscha. Zmieniałem po kolei i już zdurniałem, na każdej lekko szarpie, a na jednej jest znacznie gorzej, więc to właśnie ją zastąpiłem. Jutro kolega ma podrzucić interfejs VAG i teraz moje pytania:
1) Rozumiem, że trzeba skasować błedy (kontrolka złe spalanie)
2) Czy VAG jest w stanie pokazać czy (a może nawet która) cewka jest uszkodzona?
3) Świece zmieniałem na początku roku, więc teraz chyba sobie daruje?
Czy coś jeszcze powinienem zrobić?