Cisnienie wyżuca wode z silnika 1,9td przez zbiorniczek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mialem ostatnio tez taki problem ;/ zaczela mi woda powoli uchodzic i uchodzic ;/ dolewalem i dolewalem ale coraz wiecej i coraz czesciej ;/ az wkoncu mialem dosyc ;/ jezdzilem juz tak prawie pol rolu az wkoncu wzielem sie za robote ;/ okazalo sie ze glowica peknieta ;/ zaczol pukac tez na koniec panewka tez przewinela ;/ ale polowa to moja wina bo niezrobilem tego wczesniej ;/ i silnik do roboty ;/
WiNo KobIeTy i ŚpiEw
jak na razie to Ty głupoty piszesz.Chlopcze co ty za glupoty pleciesz.... Najwiekszy blad przy dislu z przebiegiem zmieniac same pierscienie...
a może powiesz dlaczego nie należy samych pierścieni wymieniać?
może każdy jak ma nie wyjechane cylindry będzie robił szlif i zakładał tłoki które tylko na złom się nadają bo do jazdy na pewno nie.
ja już n9ie jeden silnik tak robiłem o ile oczywiście progów nie było.
a jak już były to się silnik tulejuje ale zostawia się ori tłoki.
klika silników które zrobiłem na wyraźne życzenie klięnta który chciał żeby zrobić szlif i założyć nowe tłoki to silniki słabły po złapaniu temperatury, i dwa z nich się zatarło na cylindrach.
w szystkie które robiłem bądź tylko wymieniając same pierścienie lub tuluejując jeżdżą po dziś dzień i właściciele są zadowoleni.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
arwam ma rację .Jak nie ma zbyt dużych progów na tulejach to można śmiało wymieniać same pierścienie i będzie dobrze .Jak są duże progi a co za tym idzie duży zużycie tulei cylindra, to wymiana samych pierścieni na niewiele się zda ,będą przedmuchy spowodowane właśnie dużym zużyciem cylindróww szystkie które robiłem bądź tylko wymieniając same pierścienie lub tuluejując jeżdżą po dziś dzień i właściciele są zadowoleni.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018