Witam. Posiadam w swoim TDI taki oto tempomat a raczej takową manetkę:
i mam pytanie: Jadę sobie powiedzmy 100 na godzinę z ustawionym tempomatem i jak zaprogramować go, by jechał z mniejszą prędkością, np. 90 ?
Bo u mnie działa w ten sposób, że gdy przesunę przełącznik na lewo w kierunku AUFN to automatycznie prędkość się zwiększa, a gdy puszczę, to tą prędkość zapamiętuje. Gdy ten przełącznik przesunę w prawo, poz. AUS, to prędkość zachowuje się tak jakbym wcisnął hamulec, czyli tempomat się wyłącza. Gdy lekko znów w lewo przełączę ten suwak, to automatycznie znów powraca to poprzedniej zadanej prędkości. Tylko od czego ten przycisk FIX ?? Próbowałem różnych kombinacji z nim ni nic nie działa. Nie wiem, jak z zaprogramowanej prędkości zaprogramować prędkość mniejszą. Bo gdy chcę zwiększyć to nie ma problemu - przesuwam przełącznik w lewo, zaczyna przyspieszać, gdy puszcze to automatycznie ta prędkość jest zapamiętywana.
Ale nie mogę zapamiętać mniejszej prędkości. Jak to zrobić, jak to działa?
tempomat, obsługa i działanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wydaje mi się, że wystarczy "analogowo" zahamować pedałem, zwalniając do prędkości np. 90km/h, po czym przesunąć na aufn i dać odbić na ein.
na FIX masz narysowany minus, na AUFN plus - to mogą być oznaczenia prędkości
na FIX masz narysowany minus, na AUFN plus - to mogą być oznaczenia prędkości
Ostatnio zmieniony wt cze 29, 2010 20:53 przez Shmatan, łącznie zmieniany 1 raz.
jak masz dostęp do vag'a to tu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=163988 masz opisane i pokazane jak się zmieniają wartości w blokach po wciśnięciu określonych przycisków - sprawdź jak masz
[b]148KM/326Nm[/b]
Niestety, dostępu do VAGa nie mam. Jutro sprawdzę tą kombinację jak piszecie, bo już nawet nie wiem czy tak sprawdzałem już czy nie, ale jakkolwiek by nie było to dam znać co z tego wyszło.
[ Dodano: 30 Cze 2010 18:20 ]
Niestety, tak jak piszecie to nic nie działa, wciśnięcie tego przycisku nie daje żadnego efektu, także nie idzie ustawić mniejszej prędkości...
[ Dodano: 30 Cze 2010 18:20 ]
Niestety, tak jak piszecie to nic nie działa, wciśnięcie tego przycisku nie daje żadnego efektu, także nie idzie ustawić mniejszej prędkości...