1.8 T GTI - Silnik po odpaleniu gaśnie itd.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mato_22
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

1.8 T GTI - Silnik po odpaleniu gaśnie itd.

Post autor: mato_22 » pn cze 28, 2010 20:26

Witam właścicieli VW, niestety pierwszy mój post łączy się z problemami technicznymi których jak każdy chce unikać...

Naświetlając temat:
Wyjazd na imprezę zatankowane pb98 i jazda, po drodze już miałem jakąś nierówną troszkę pracę silnika jakby paliwo było nie pierwszej jakości. Ale ok dojechałem na party znajomi się wypakowali itd. Powrót - odpalone autko silnik pracuje (grzeje się do szybkiego powrotu [6 godzina rano]) i nagle silnik odawia posłuszeństwa. Ponowna próba odpalenia spaliła na panewce - jednakowoż za 4 razem odpaliłem i jakoś dojechałem do domu powolutku bo 60 km/h więcej nie jechałem bo i powyżej 3 tyś. obrotów silnik się dławił itp. Trafiły się po drodze również przygody typu sprzęgło hamulec a silniczek gaśnie.. Czy też dławienie się motoru..
No nic dojechałem do domu nazajutrz wymieniłem filtr paliwa myśląc, że to właśnie jest przyczyna całego "ambarasu"... Ale niestety to nie było to i tu właśnie proszę Was o pomoc - co może być tego przyczyną??

Z góry dziękuję za Waszą pomoc.

Silnik to jednostka 1.8 T AGU - pełna seria.

greg

Post autor: greg » pn cze 28, 2010 21:07

mato_22 pisze:Wyjazd na imprezę zatankowane pb98 i jazda, po drodze już miałem jakąś nierówną troszkę pracę silnika jakby paliwo było nie pierwszej jakości.
to czemu nie zalejesz innym?

mato_22
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: mato_22 » pn cze 28, 2010 21:36

Zapomniałem dodać - już jest zalany innym paliwem z pewnej stacji..

animag18
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: animag18 » pn cze 28, 2010 23:12

z pewnej stacji?tzn jakiej

greg

Post autor: greg » pn cze 28, 2010 23:18

załóżmy że przyczyną było niewłaściwe paliwo to trochę musi jednak zostać przepompowane przez ukłąd żeby doszło to "dobre"
Druga sprawa - są jakieś błędy na vag?
Ostatnio zmieniony pn cze 28, 2010 23:18 przez greg, łącznie zmieniany 1 raz.

mato_22
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: mato_22 » wt cze 29, 2010 06:09

Stacja orlenowska, a co do waga. Podjechałem do znajomego mechanika a raczej zaciągnąłem auto i fakt faktem nie ma WAG'a a inny program diagnostyczny i tam nie pokazało żadnych błędów. Uprzedzając nie pamiętam jaki to był program. W międzyczasie sprawdziłem też ciśnienie w dopływie paliwa i też było ok.

Możliwe jest, że to przez przepustnice? Zauważyłem iż przy odpalaniu auta w przepustnicy brzęczy silniczek (chyba ten od sterowania położeniem przepustnicy). Odgłos nijak nie przypomina normalnej pracy silniczka elektrycznego...

Ktokolwiek się orientuje co może być przyczyną takich dziwnych zachowań auta?
Ostatnio zmieniony wt cze 29, 2010 12:19 przez mato_22, łącznie zmieniany 2 razy.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”