poroblem z tylna kanapa i siedzeniami

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

KazioM
Nowicjusz
Nowicjusz

poroblem z tylna kanapa i siedzeniami

Post autor: KazioM » sob cze 26, 2010 18:18

Witam mam taki problem. Po pierwsze jestem tu nowy i jak zle napisalem temat prosze moderatorw o to aby go porawili. A wiec tak znalazlem na forum jak zdemontowac przednie siedzenia w samochodzie. Ale mam problem czy ktos mi moze pokozac na zdjeciach jak zdjac calokowita tylko kanape bo chcem ja wyjac umyc cala na ylot i wysuzyc z tego powodu, ze wylalo mi sie tam mleko i jest strasznie nieprzyjemny zapach. pozdrawiam i prosze o pomoc. a i prosze o jeszcze jedno jakimi srodkami do czyszczenia siedzen radzili byscie mi usunac te plame pozdrawiam i prosze o pomoc.

greg

Post autor: greg » sob cze 26, 2010 19:26

KazioM, nie wiem czy masz Varianta czy zwykłą wersję - załóżmy że masz zwykłą wersję
łapiesz za przód siedziska i lekko podnosisz do góry jednocześnie ciągnąc do przodu
następnie odchylasz tył siedziska do pionu - łapiesz za ramion ai ściskasz do siebie - wyjmując z zawiasek. Siedzisko wymontowane
Obrazek
Kładziesz oparcie i przy nadkolu widać półksiężyc
Obrazek
który musisz pchnać do tyłu
Obrazek
Obrazek
jak uwolnisz zawiasę całość oparcia od strony nadkola ciągniesz do góry a potem w kierunku nadkola - wyskoczy ze środkowej osi i możesz oparcie zabrać

KazioM
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: KazioM » ndz cze 27, 2010 22:21

ok dzieki wielkie o to mi chodzilo pomogles mi bardzo :) teraz mam problem bo kupilem srodek do odgrzybiania klimy w srodku i nie wiem jak to zrobic;/

Awatar użytkownika
Oli
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Oli » ndz cze 27, 2010 22:24

[b]148KM/326Nm[/b]

KazioM
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: KazioM » pn cze 28, 2010 13:36

nom dziekuje to mi tez bardzo pomoglo a ale po odkreceniu pokrywy bylo czysto i moim zdaniem nie potrzebne jest nakladanie tej pianki lecz znalazlem na allegro taki produkt http://moto.allegro.pl/item1088137021_b ... ezonu.html czy mogli byscie mi poradzic co do tego produktu i czy ktos go uzywal. Pozdrawiam:)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”